Ana SayfaPiyasaAkenerji ve Orma sorusu---

Akenerji ve Orma sorusu

1 / 2
Akenerji ve Orma sorusu
09 Mart 2018 - 08:34 www.borsagundem.com

ZARAR ÜRETEN YAPI SÜRÜYOR

SORU (1) - Akenerji düşme ivmesi içinde. Üç aylık bilançosunun iyi gelme olasılığı var mı?

Tamer Kasapçı

CEVAP - Enerji sektörü genel olarak olumlu bir ivme sergileyemiyor. Zarar üreten yapı firmaları da olumsuz yönde etkiliyor. Akenerji’de bundan payını alırken son beş yılında kâr edemedi. Sürekli zarar eden yapı hissenin fiyatına olumsuz yönde yansıyor. Geçen süre zarfında oluşan zarar artarak devam ediyor. Geçen süre içinde azalmanın aksine artarak devam ediyor. Bu ivme şirketin 2018 faaliyet döneminde de zarar etme olasılığını hayli yükseltmekte. Bu durum şirketin kâr edeceğine dair beklentilerin kırılmasına ve zayıflamasına yol açıyor. Oluşan zararın ardından firmanın birikmiş geçmiş yıl zararı 1 milyar 91 milyon TL’ye dayandı. Söz konusu rakam hayli yüksek bir değeri ifade ediyor.

Şirketin Genel Müdürü Serhan Gençer ise basına yaptığı açıklamada yurt içinde yürüttükleri faaliyetlerinin yanı sıra yurt dışındaki ticari faaliyetlerini de artırmayı hedeflediklerini belirtmekte. Gençer’in beklentinin ana kaynağı ise büyük ortak CEZ’in bilgi birikimi ve geniş faaliyet alanı, olduğunu söylüyor. Bununla birlikte somut bir projeden bahsetmemesi beklentiyi yatırımcı nezdinde zayıflatıyor. Sonuç olarak şirketin kâr edeceğine dair somut işaretin görülmemesi olası alımın da riskli bir hal almasına yol açacağını unutmamalı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANDAŞ09 Mart 2018 13:44

    BOŞVERİN BUNLARI. HEP ZARAR GÖSTERİRLER. KENDİLERİNE GELİNCE YATLAT , KATLAR. BU ŞİRKET ZARAR EDECEK BİR YAPMIYOR. ENERJİ ÜRETİYOR. VE BUNU HERKES KULLANIYOR. NE ZARARI? ALMAYACAKSIN BU KAĞITLARI.

  • Mehmet Can09 Mart 2018 12:06

    Bu soruya verdiğiniz cevap hiçbir nesnel dayanak taşımıyor. Geçmişte ne olduğunu herkes biliyor. Gelecek sorulmuş ? CEZ ortaklıktan çıkar mı, bir santral satma yoluna giderler mi ? Esas mevzu bunlar...