Ana SayfaPiyasaAkçansa ve Vakko sorusu---

Akçansa ve Vakko sorusu

2 / 2
Akçansa ve Vakko sorusu
16 Ekim 2018 - 08:40 www.borsagundem.com

YATIRIMCISI TEMKİNLİ

SORU - Birkaç defa sormama rağmen Vakko hakkında cevap alamadım. Şirketle ilgili durum nedir? Hisseyle ilgili haberler var mı? 

Oğuzhan Koyun

CEVAP - Mart 2018’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 5,18 TL’yi test eden Vakko, sonrasında geriledi. Hisse geçtiğimiz haziran ayında en düşük 2,38 TL’ye kadar inerken sonraki günlerde daha ziyade yatay bir seyir sergiledi. Son birkaç gündür piyasadaki genel eğilimin de etkisiyle yönünü yukarı çevirmiş olan hissenin bu çıkışı daha ne kadar devam ettireceği biraz da alıcıların kararlı işlemleri ile bağlantılı olacak. Son dört ayda yatay kanal içinde hareket eden hissenin bu seviyelerden tekrar yukarı çıkabilmesi için alıcıların güçlenmesi gerekiyor. Son açıkladığı 2018 altı aylık bilançosuna göre gelir ve kârlılığını artırmayı başaran şirketin aynı tempoyla hareket etmesi halinde yıl sonunda da kârdaki artışını sürdürmesi mümkün olabilecek. Üç yılda zarardan kâra dönen firma, son iki yıldır kârını artırdı. Faaliyetlerinde önemli bir sapma olmaması halinde bu yıl sonunda da kârını artırmasını beklemek gerekiyor. 

Şirketin CEO’su Jaklin Güner, geçtiğimiz nisan ayında basına yaptığı bir değerlendirmede 2018 sonuna kadar 27 yeni mağaza açarak 187 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Aynı açıklamada yıl sonunda bir milyar TL ciro hedeflediklerini ifade etmişti. 2018 altı aylık bilançosunda 504,5 milyon TL brüt satış gerçekleştiren şirketin yıl sonunda belirlediği hedefe ulaşacağını gösteriyor. Mali performansındaki olumlu gelişmeye rağmen hissenin performansında istenen ivme ise yakalanabilmiş değil. Hissedeki çıkışın mali performansla uyumlu hale gelebilmesi için şirkete yönelik yatırımcı bakış açısının da pozitif yönde değişebilmesi şart.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)