Ana SayfaPiyasaAdana Çimento ve Bossa sorusu---

Adana Çimento ve Bossa sorusu

1 / 2
Adana Çimento ve Bossa sorusu
24 Mayıs 2017 - 08:19 www.borsagundem.com

KÂRI ZAYIFLIYOR

SORU- Borsaya yeni gireceğim. Şimdiye kadar bir sürü kağıt aldım hep zarar ettim. Adana C ile ilgili fikrinizi alabilir miyim? Bana başka bir öneriniz olabilir mi? 

Atila Örenel 

CEVAP-Borsada gerçekleştirilecek alımlarda getiri olasılığını artırabilmek için gelir ve kârlılığı düzenli olarak artan firmaların takip edilmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır. Nihayetinde istikrarlı şekilde büyüyen firmaların uzun vadede getiri potansiyeli yüksektir. Öte yandan gelir ve kârlılık noktasında eğer şirket istenen performansı sergileyemiyorsa kazanç olasılığı buna bağlı olarak düşecektir. Hisse senetleri piyasasında işlemde bulunurken bu ayrıntıya dikkat etmekte yarar var. 

Adana C’nin fiyat seyri takip edildiğinde hissenin zaman zaman yukarı ataklarda bulunmakla birlikte sonrasında gerilediği görülüyor. Hisse, son olarak geçtiğimiz şubat ayında en yüksek 94 kuruşu gördükten sonra gelen satışlarla birlikte geriledi. Yaşanan atağa rağmen hissenin nominal değerinin üzerine çıkamadığı gözleniyor. Kuşkusuz bunda mali yapının istenen güçte olmamasının etkisi bulunuyor. Şirket son üç yılda rutin bir gelire sahip bulunurken kârında da benzer bir gelgitler yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl kârını düşüren firmanın son açıkladığı 2017 ilk çeyrek bilançosunda da kârdaki gerileme devam ediyor. Aynı ivmenin devam etmesi halinde yıl sonu bilançosunda da düşen bir kârlılıkla karşılaşılması şaşırtmamalı. Kârlılıkta gözlenen zayıflama ister istemez hissenin performansının zayıf kalmasında etkili oluyor. 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • koray24 Mayıs 2017 11:37

    kara bakmaz , hissenin sürücüsüne bakar, thy külliyen zararda fiyatı hergün artıyor,, odaş külliyen zarada hergün% 5 yapıyor

  • ali24 Mayıs 2017 09:22

    şirket sahipliği değişiyor buna neden değinmiyorsunuz.çağrı zorunluluğuda var.lütfen dikkat