Ana SayfaPiyasaAdana C ve Baştaş Çimento sorusu---

Adana C ve Baştaş Çimento sorusu

1 / 2
Adana C ve Baştaş Çimento sorusu
22 Şubat 2018 - 08:41 www.borsagundem.com

KÂRDA ZAYIF SEYİR SÜRÜYOR

SORU (1) - Adana C almak istiyorum. Kısa zamanda yükselir mi? 

Recep Tufan

CEVAP - Borsada bir şirketin güçlü ya da zayıf olmasına bakılmaksızın kısa vadeli yatırımda bulunulmasını doğru bulmuyoruz. Bunun temel nedeni takip edilen şirketin ister güçlü ister zayıf bir mali yapıya sahip olsun kısa vadeli hareketlerin günlük gelişmeler ya da piyasadaki genel dalgalanmalarla alakalı olmasıdır. Bu da hissedeki fiyat hareketiyle ilgili öngörüde bulunma olasılığını azaltır. Öte yansan uzun vadeli yönelim ise daha ziyade şirketin mali yapısıyla bağlantılıdır. Yatırımcıların düşük riskle getirilerini artırma olasılığını yükseltmek açısından uzun vadeli perspektifle hareket etmeleri doğru olanıdır. 

Bu genel bilgi ışığında Adana C’nin fiyat seyri incelendiğinde özellikle içinde bulunduğumuz şubat ayının ikinci haftasından itibaren sert bir hareket sergilediğini görmekteyiz. Hisse önce hızla yukarı çıkarak 1,66 TL’ye kadar yükseldi. Ardından aynı sertlikle indi ve 21 Şubat 2018 günü kapanışını 1,05 TL’den gerçekleştirdi. Şirketle ilgili açıklamalar takip edildiğinde ise bu denli sert çıkış ve düşüşü gerektirecek bir gelişme bulunmadığı görülmekte. Hissede gözlenen spekülatif hareket ciddi bir risk unsuru olarak değerlendirilmeli. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat kazanç oranı incelendiğinde sektör ortalamasının altında kaldığı görülüyor. Bu durum olumu olarak değerlendirilse de uzun süredir sektör ortalamasının altında hareket ettiğini göz ardı etmemeli. Aynı şekilde piyasa defter değeri de sektör ortalamasının altında bir seyir izliyor. Bu itibarla piyasa çarpanlarının sektörün altında bulunmasını tek başına ileriye dönük bir fırsat olarak görmemeli. Asıl önemli olan ise şirketin gelir ve kârlılığını artırabilmesidir. Ancak Adana Çimento bu noktada yetersiz kalmakta. Şirket geliri gibi kârını da düşürüyor. Son açıklanan dokuz aylık bilançosunda da zayıf seyir sürüyor. Söz konusu durum hissede kısa süreli çıkışlar olsa da uzun vadeli yükselişler için yeterli enerjiye sahip olamadığı anlamına geliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MAUDUR23 Şubat 2018 01:02

    borsa gündem lütfen birkerede ieyho yazin milet perisan oldu

  • Neşet ÖZGÜN22 Şubat 2018 23:58

    ADANA C için yorumunuzu okudum ama tatmin olmadım bu hissede evet iniş çıkış oldu son 1 ay içerisinde hangi hissede yokki .Borsanın durumu ortada . Ama Şirket bu gün 125.972.000 TL kar açıklamış eğer bunlar olumsuzluk ise son 1 aydır bazı zarar eden hisselerin hala çıkışta olması nekadar olumludur. Ayrıca Çimento sektörü için bahar sezonu daha verimli değilmi.Ayrıca Borsa 1 yıldır nerden nereye gelmiş hisse hala kazançta yeterli değimi.Çıkışa ihtiyacı yokmu Alanlar bunu düşünerek giriyor. Saygılar.