Ana SayfaHisse Öneri ListesiRamazan ayında öne çıkan 7 hisse---

Ramazan ayında öne çıkan 7 hisse

1 / 6
Ramazan ayında öne çıkan 7 hisse
23 Mayıs 2016 - 10:23 www.borsagundem.com

Piyasalar yeni hükümete odaklanmışken, 6 Haziran'da başlayacak Ramazan ayına da kısa bir süre kaldı. Bu süreçte perakende ve gıda şirketlerinde beklentiler öne çıkıyor. Son beş yılın Ramazan ayının bir ay öncesinde 'Endeksin Üzerinde' performans sergileyen perakende ve gıda şirketlerini araştırdık. Buna göre, CCI, BİM, Uyum, Frigo-pak, Kristal Kola, Kerevitaş ve Migros öne çıkıyor.

Piyasalar 22 Mayıs'ta AKP kongresi sonrası Binali Yıldırım liderliğinde oluşması beklenen yeni kabineye odaklanmış durumda. Bunun yanında global piyasalarda yaşanan gelişmeler de yakından izleniyor. Piyasalarda yaşanan gelişmeler böyleyken, 6 Haziran'da başlayacak olan Ramazan ayına da az bir süre kaldı. Ramazan ayı Borsa İstanbul için özellikle 'gıda' ve 'perakende gıda' hisselerinin öne çıktığı bir dönem. Bu sektörlerdeki hareketlilik de genelde Ramazan ayı öncesinde başlıyor. Bu dönemselliği ve iki sektörü analiz edebilme adına son beş yıla baktık. Son beş yılda Ramazan ayı öncesindeki bir ayda, borsa endeksi ile gıda ve perakende gıda hisselerinin performansını analiz ettik. Tablomuzda da bu hisselere yer verdik.

Tabloda yer alan hisseler bu süreçlerde 'Endeksin Üzerinde Getiri' sağlayarak dikkat çektiler. Ancak burada beş dönemin üçünde Ramazan ayı öncesindeki bir ayda endeksin 'negatif performans sergilediğini de belirtelim. 2013'te Taksim Gezi olayları ve FED'in parasal genişlemeyi sonlandıracağını açıklaması, 2015'te ise genel seçimler öncesindeki yüksek tansiyon borsada düşüşü derinleştirmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)