Ana SayfaHisse Öneri ListesiUzun vade için alınabilecek 33 hisse---

Uzun vade için alınabilecek 33 hisse

1 / 13
Uzun vade için alınabilecek 33 hisse
18 Nisan 2016 - 10:53 www.borsagundem.com

Orta ve uzun vadede iyi bir analiz ile bu dönemde de hisse senedi portföyü oluşturulabileceği belirtiliyor. Analistler, bu kapsamda perakende, otomotiv, enerji, çimento, gayrimenkul, banka ve sanayi sektörleri içinden alıma uygun 33 hisse belirledi...
Son iki aylık dönemde Borsa İstanbul (BIST) 70 binlerden 85 bin 500 seviyelerine hızlı bir tırmanış sergiledi. Son iki ayda özellikle merkez bankalarının izlediği yol haritalarının risk iştahını artırarak gelişmekte olan ülke piyasaları ile birlikte BİST'i de desteklediği görülüyor. Merkez bankalarının temkinli duruşunun devam edeceğini tahmin eden analistler, iyi gelen ekonomik verilerle birlikte BIST-100 endeksinde 90 bin koridorunun açık olduğu¬nu düşünüyor.
Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırma konusundaki güvercin tavrı, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) parasal genişlemeyle ilgili attıkları adımlar ve Çin'den gelen mart ayı verilerinin beklentilerin üzerinde olması da BİST'in yükselişini destekleyen unsurlar olarak görülüyor.
Orta ve uzun vade de endeksteki yükselişin devamı için petrol fiyatlarının 40-50 dolar arasında kalmaya devam etmesi gerektiğini söyleyen analistler, aynı zamanda FED'in faiz artırımı konusunda güvercin olmaya devam etmesi gerektiğini de belirtiyor. Analistler buradan hareketle bazı hisse değerlemelerinde yılsonu endeks beklentilerinin 92 bin 500 seviyelerine kadar çıktığına işaret ediyor. 2016 yılının kalanında var olan konjonktürün devam etmesi halinde borsada bu seviyeye doğru bir hareket görebileceğimiz düşünülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)