Ana SayfaHisse Öneri ListesiDolar bazında ucuz kalan 30 hisse---

Dolar bazında ucuz kalan 30 hisse

1 / 5
Dolar bazında ucuz kalan 30 hisse
29 Ağustos 2016 - 11:24 www.borsagundem.com

Borsa İstanbul'da BIST-100 hali hazırda dolar bazında 26100 seviyelerinde bulunuyor. BIST-100 Endeksi'nin bu seviyeler itibariyle kabaca 2009 yılının ortalarından beri en düşük seviyelerde olduğu dikkat çekiyor. Bir hissenin dolar bazlı ucuz olması küresel sermayenin dikkatini çekiyor. Yabancı yatırımcıların ilgili borsayı ya da hisseleri alım için izlemeye başlaması önemli. Bu nedenle uzmanlar hisse senedi piyasasının dolar bazında incelenmesine vurgu yapıyor.

Yatırımcıların hisseye yatırım yaparken dolar ve TL para birimlerindeki değişimleri dikkate alması gerektiğini belirten uzmanlara göre, TL'nin dolara karşı değer kaybetmesi demek, eldeki dolarla TL bazında daha çok veya daha ucuza hisse alınabilir demek. Yani hisse dolar bazında ucuzluyor. Tabii bu avantaj hisseyi elden çıkarırken tersine dönüyor. Analistler bu kapsamda 30 hissenin dolar bazında ucuz olduğunu belirtiyor ve takip edilmesi öneriyor.

"ALIM FIRSATI VAR"

Nitekim "para akıllıdır" ve gideceği istikameti bilir diyen Piramit Menkul Kıymetler A.Ş. Portföy Yönetim Müdürü Mehmet Ali Kalfa, BIST-100'ün yükselmesine rağmen dolar bazında hala dip noktalarda olmasının yatırımcılar için yeni alım fırsatları yarattığına dikkat çekiyor. Bu kapsamda Bursa Çimento, Bolu Çimento, Anadolu Cam, Trakya Cam, Arçelik, Halkbank, İş Gayrimenkul GYO, Petkim, Kordsa, Aksa, Sasa, Soda Sanayii, Tofaş Fabrika, Ford Otomotiv, Tekfen Holding ve THY'nin dolar bazında ucuz olduğunu düşünüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)