Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilançosu 'AL' veren 28 hisse---

Bilançosu 'AL' veren 28 hisse

1 / 9
Bilançosu 'AL' veren 28 hisse
09 Mayıs 2016 - 10:20 www.borsagundem.com

Borsaya bildirilen ilk çeyrek bilançoları genel olarak olumlu bulundu. Bankacılık, sanayi, beyaz eşya, bilişim ve perakende sektörlerinin performansından memnun olan analistler bilançosu “al” veren 28 hisse belirledi.

Hisse senetleri borsada işlem gören şirketlerin önemli bir bölümü yılsonu bilançolarını açıkladı. Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin 2016 yılı birinci çeyrek finansal sonuç açıklama süreci 20 Nisan'da başladı. Söz konusu açıklama süreleri sanayi şirketleri için 10 Mayıs (konsolide sonuçlar), bankalar için ise 20 Mayıs (konsolide sonuçlar) tarihine kadar devam edecek. Bankalar konsolide olmayan finansal sonuçlarını ise 10 Mayıs 2016 tarihine kadar borsaya bildirmiş olacaklar.

Şu ana kadar Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin yaklaşık üçte biri finansal sonuçlarını açıklamış bulunuyor. Borsa İstanbul'da da açıklanan bilançolara göre, orta ve uzun vadeli pozisyonlar güncelleniyor. Analistler borsaya bildirilen bilançoların genel olarak beklentilere uygun olduğunu ve olumlu bir bilanço dönemi yaşandığını belirtiyor.

Analistlerin bilançosunu beğendiği şirketler arasında, Bizim Toptan, Ülker, Arçelik, Vestel Beyaz Eşya, Hektaş, Kütahya Porselen, Petkim, Gözde Girişim, Ereğli Demir Çelik, Türk Traktör, Tofaş Otomobil, Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi, TSKB, Ünye Çimento, Bosch Fren Sistemleri, Federal Mogul İzmit Piston, Otokar, Turkcell, Orge Enerji, Akçansa, Karel Elektronik, Pınar Et, Demisaş Döküm, Pınar Süt, Tat Gıda ve Türk Telekom ilk sıralarda yer alıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat eski14 Mayıs 2016 11:18

    Bu yatırım firmalarının tavsiyelerinin hiçbirisi tutmuyor. Bütün tavsiye ettikleri şirketler yerlerde taban taban gidiyor.