Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilanço beklentisi yüksek 21 hisse---

Bilanço beklentisi yüksek 21 hisse

1 / 8
Bilanço beklentisi yüksek 21 hisse
02 Mayıs 2016 - 12:55 www.borsagundem.com

Bilanço beklentisi yüksek 21 hisse

Yılın ilk çeyrek bilançoları açıklanmaya başladı. Bu yıl bankacılık sektörünün öne çıkacağını düşünen analistler, bazı sanayi şirketlerinin de olumlu bilanço açıklamasını bekliyor. Analistlere göre, ilk çeyrek beklentileri ile öne çıkacak 21 hisse var...

Hisse senetleri borsada işlem gören şirketler, 2016 ilk çeyrek bilançolarını açıklamaya başladılar. Yılın ilk çeyrek bilançolarının son açıklanma tarihi ise; bilançolarını konsolide olmayan şekilde açıklayan şirketler için 2 Mayıs, konsolide açıklayan şirketler içinse 10 Mayıs tarihleri. Öte yandan bankaların konsolide olmayan bilançolarını son açıklama tarihi 10 Mayıs iken konsolide banka bilançoları içinse 20 Mayıs olarak belirlenmiş bulunuyor.

Hemen her borsa yatırımcısının bildiği gibi ara dönem bilançoları yılsonu bilançoları gibi denetlenmez. Ara dönem bilançoları "sınırlı denetimden" geçerler. Yılsonu bilançoları ise şirketlerin bir mali yılı tamamlayıp diğer mali yıla geçtikleri zaman, bir senelik geçen süre içinde ne hedeflediklerini ve ne yaptıklarını gösterir. Dolayısıyla şirketler ileriye yönelik kararlarını alırken ve stratejilerini yeniden gözden geçirirken sene sonu bilançolarını baz alırlar. Yılsonu bilançoları "sürekli denetim"den geçmiş ve diğer bilançolara göre daha detaylı hazırlanan bilançolardır. Bu bakımdan da yatırımcılara daha kapsamlı bilgiler sunarlar. Ancak ara dönem bilançoları, bu kadar detaylı olmasa da şirketlerin durumu hakkında bir fikir verir ve bu nedenle yatırımcılar tarafından da izlenir ve değerlendirirler. Yine bu nedenle borsada üç aylık bilanço beklentileri de alınıp satılır.

Analistlere göre, bu yılın ilk çeyrek bilançolarında özellikle bankacılık sektörü ön plana çıkacak. Öte yandan Arçelik, Vestel, Ford Otomotiv, BİM, Yapı Kredi, VakıfBank, Tekfen Holding, Tüpraş, Petkim, Ülker, Zorlu Enerji, Kardemir, Kordsa, TAV Havalimanları, CarrefourSA, Aksa Akrilik, Aselsan, Migros, Akçansa, Ak Enerji ve Türk Traktör'ün de iyi bilanço açıklamalarının beklendiğini belirtelim.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)