Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtia üstatlarının 2017 tahminleri---

Emtia üstatlarının 2017 tahminleri

1 / 8
Emtia üstatlarının 2017 tahminleri
23 Ocak 2017 - 14:57 www.borsagundem.com

2017'de başta endüstriyel metaller olmak üzere pek çok emtia ciddi getiri potansiyeli taşıyor. Uzmanlar, 2016’ya göre daha sert fiyat dalgalanmaları yaşanabilir diyor. Gözler petrol, endüstriyel metaller, kakao, mısır ve tahıllarda olacak...

2016 yılının özellikle ikinci yarısından itibaren başta petrol, çinko, altın, doğalgaz, şeker, nikel gibi çok sayıda mal yani emtia yüksek getirileriyle dikkatleri üzerine çekti. 2017 yılma da hızlı giren emtialar bu sayede bireysel ve kurumsal yatırımcıların odağına yerleşti. Analistlere göre, global ekonomilere ilişkin tüm belirsizlere rağmen bazı emtialar 2017 yılında da yüksek getiri potansiyelini koruyor. Ancak hemen belirtelim, çok sayıda risk de var. 2016 yılındaki kadar yüksek getirileri yakalamak en azından şimdilik zor görünüyor. Emtia kavramının ticarete konu olan altın, gümüş, petrol, doğal gaz, bakır, pamuk, mısır, buğday, şeker, kahve gibi malların tümüne verilen genel ad olduğunu hatırlatalım. 

Özellikle ABD Başkanlık koltuğuna oturan Trump'ın ekonomik ve politik uygulamalarına ilişkin çok sayıdaki soru işareti hala yanıtlanabilmiş değil. Bu arada ABD Merkez Bankası FED'in faiz artırımı konusundaki kararlan da merakla bekleniyor. 

2017 yılına ilişkin belirsizlik ve riskler sadece ABD ile sınırlı değil. Avrupa'da yapılacak seçimler, İngiltere'deki Brexit süreci, AB Merkez Bankası'nın uygulamaları, Ortadoğu'daki jeopolitik gelişmeler, Çin ekonomisinin performansı, Petrol Üreten Ülkeler Teşkilatı OPEC'in üretim konusundaki kararları gibi daha birçok konu başlığı yıl içerisinde yakından takip edilecek.

DALGALANMA KAÇINILMAZ

Bu alanlardaki gelişmelerle birlikte tüm mali piyasalarda olduğu gibi emtia piyasalarında da dalgalanmalar kaçınılmaz görünüyor. Uzmanların beklentileri de bu yönde. Ama unutulmamalı ki dalgalanmalar aynı zamanda büyük fırsatlar da sunuyor. 

Bu yüzden tüm profesyonel yatırımcılar fiyat hareketleri için strateji geliştiriyor. Biz de bu haftaki kapak konumuzu profesyonellerin emtia piyasalarına ilişkin stratejilerine ve beklentilerine ayırdık. Para üstatlarına bilinen ve 2017 yılında kazandırma potansiyeli olan emtiaları sorduk. Ne kadar prim yapabileceklerine dair beklentilerini aldık. İşte, emtia üstatlarının 2017 yılına ilişkin beklenti ve fiyat tahminleri...

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)