Foto GaleriEkonomi2017’de temettü verecek hisseler

2017’de temettü verecek hisseler

1 / 21 2017’de temettü verecek hisseler
27 Mart 2017 - 10:53

NEDİR?

Temettü, şirketin dönem içinde elde ettikleri kârdan mevcut ortakların pay alma hakkıdır. Borsada işlem gören şirketlerde kâr payı nakit ve/veya hisse senedi şeklinde dağıtılabilir.

NASIL DAĞITILIR? 

Yatırımcıların elinde bulunan hisse senedi sayısına karşılık gelen kar hisse senedi olarak verilebilir veya elden nakit olarak verilebilir. Bu karlar, yılsonu bilançoları ile gündeme gelirler.

NASIL ALINIR? 

Temettü geliri genel olarak bir yatırım yöntemi olarak tercih edilir. Bir şirketin temettü ödemelerinden faydalanabilmek için hisse senetlerini temettü ödemeleri başlamadan bir gün önce almak bile yeterlidir. Borsada işlem gören şirketlerin temettü dağıtım şartları yoktur ve bu tamamen şirketin politikası ile ilgilidir.

Hisse sahiplerinin temettü dağıtımına katılabilmesi için yapması gereken temettü dağıtılacak günün sabahına kadar o şirketin hisse senedine sahip olmaktır. Temettü dağıtacak şirketin hisselerine sahipseniz, nakit temettü otomatik olarak yatırım hesabınıza geçecektir. Bedelsiz hisse şeklinde dağıtılacak temettü de doğrudan yatırım hesabına aktarılır.

Tüm Analizler ve Sektör Raporları için: http://www.marbas.com.tr/sektorraporlari  

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ie risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor sadece bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. MARBAŞ Menkul Değerler A.Ş. ve personeli bu rapordaki bilgilerin eksikliğinden veya yanlışlığından dolayı hiçbir şart altında sorumlu tutulamaz. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türker erinç29 Mart 2017 07:59

    Klimasan da verecek

  • KILIÇ27 Mart 2017 16:34

    BİLİCİ YATIRIM TEMMETÜ VERECEGİNİ AÇIKLADI DAHA SONRA TEMETTÜYÜ YÖNETİCİLERE AKTARDI BU TÜR ÇETE ŞİRKETLERİNDEN UZAK DURULMALI VURGUN AMAÇLI KURULMUŞ ŞİRKETLER KAPATILMALI.

  • Yorumspor27 Mart 2017 13:01

    Bir hissede temettü benim için olmazsa olmazdır. Ancak bir hisse sırf temettü ödemesi yapıyor diye almakta mantıksızdır. Şirket temettü ödemesi yapmalı ve karını da düzenli olarak artırmalıdır. Hem karını artırıp hem de yıllar itibari ile temettü ödemesini artıran İndes gibi şirketleri araştırmanız gerekmektedir.