E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTL yerine döviz seçmeyin---

TL yerine döviz seçmeyin

TL yerine döviz seçmeyin
19 Aralık 2014 - 07:14 borsagundem.com

TL karşısında döviz kurunun tercih edilmesinin daha riskli...Doç. Dr. Mahmut Bilen, uyardı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Bilen, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz oranını sabit tutma kararına ilişkin, "Vatandaşların bu tür dalgalanmaların olduğu dönemlerde TL'yi bırakıp dövize dönmeleri çok doğru tercih değil" dedi.

Bilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fed'in politika faiz oranını  "kayda değer" bir süre daha mevcut seviyesinde tutma kararı aldığını anımsattı.
 
Faiz artırımının gelişmekte olan ülkelerde lokal kurları yükselttiğine  dikkati çeken Bilen, "Tabii Türkiye de bundan olumsuz etkilendi. Döviz kuru, bu  süreçte biraz yükselmiş oldu" dedi.
 
Bilen, Amerikan ekonomisinin bütünüyle iyileşmemesi ve ekonomik  göstergelerin çok da iyi olmamasının Fed'in temkinli adım atmasına yol açtığına  işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
 "Bu gelişmeler, gelişmekte olan ülkelerde döviz çıkışına, Amerika'ya  dönüşüne yönelik işaret veriyorsa da bunun çok beklendiği kadar hızda  gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. Dolayısıyla Türkiye'nin bu süreçte biraz daha  yüksek kur düzeyine muhatap olacağını biliyoruz ama esas itibarıyla  yüksekliğinden çok daha fazla istikrarsızlığın istenen düzeyde olmaması ekonomik  açıdan hassasiyet oluşturmakta. Anlaşılan o ki kur biraz daha yüksek düzeyde  denge bulacak ve süreç içinde bu dengenin esas itibarıyla nerede olacağını hep  beraber görmüş olacağız.
 
 Bu belirsizliğin çok uzun sürmemesi, piyasalar açısından çok fazla  arzu edilen bir şey."
 
 "TL karşında döviz tercih etmeyin"
 
Türk lirasının döviz karşısında getiri itibarıyla hala önemli olduğunu  ifade eden Bilen, "Vatandaşların bu tür dalgalanmaların olduğu dönemlerde TL'yi  bırakıp dövize dönmeleri çok doğru tercih değil. Bu oynaklığın bitip istikrarlı  düzeye gelmeden kuru yatırım aracı gibi görmenin doğru tercih olmayacağını  düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 
Bilen, Türkiye'de TL'nin daha makul seçenek olduğunu, TL karşısında  döviz kurunun tercih edilmesinin daha riskli olacağını sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)