E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Rus gazı ucuzladı, vatandaşa yaramadı---

​Rus gazı ucuzladı, vatandaşa yaramadı

​Rus gazı ucuzladı, vatandaşa yaramadı
28 Şubat 2015 - 06:32 borsagundem.com

Enerji Bakanı Yıldız, Gazprom ile görüşmeler kapsamında doğalgazda yüzde 10.25’lik indirim sağlandığını söyledi

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rus enerji şirketi Gazprom ile görüşmeler kapsamında doğalgazda yüzde 10.25’lik indirim sağlandığını söyledi.

Son 3 ayda lira - dolar paritesindeki farkın yüzde 12.6 olduğunu anlatan Yıldız, dövizdeki yükselmenin alınan indirimden fazla olduğunu, bu yüzden indirimin sanayici ve vatandaşa yansımayacağını söyledi.

Bilindiği gibi Rusya ile Türkiye arasında 1 Ocak’tan geçerli başlatılan doğalgaz fiyat revizyonunda Gazprom yüzde 6 indirim önermiş ama Türkiye kabul etmemişti.
Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği toplantısında soruları yanıtlayan Yıldız, BOTAŞ’ın bu indirimle önceki zararlarını telafi edeceğini söyledi. Yıldız doğalgaz fiyatının şubat ve martta aynı kalacağını, açık veya gizli zammın söz konusu olmadığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VaTaNDaS28 Şubat 2015 16:34

    Sürekli borçlanmak zorunda olan bir ülkeyiz ama ne hikmetse büyüklerimiz faiz ödemeyiz diye bağırıp duruyor, büyüklerimiz bağırdıkça da dolar yükseliyor.. Peki vatandaşın suçu ne? Türkiye nasıl bir ülke oldu böyle yaa...

  • yiğido5828 Şubat 2015 11:10

    doları da siz yükselttiniz, biz mi yükselttik. indirim yapmamak için mi yükselttiniz. Bravo size, böyle karşılıklı paslaşın bakalım. Vatandaş salak ya.