E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRuble kazançlarını azaltıyor---

Ruble kazançlarını azaltıyor

Ruble kazançlarını azaltıyor
26 Aralık 2014 - 18:42 borsagundem.com

Ruble 16 yılın en iyi haftasının son gününde kazancını azaltıyor

Ruble son 16 yıldaki en büyük haftalık kazancını azaltarak, Rusya'da hükümetin devlet elindeki ihracatçı şirketlere döviz satış talimatı vermesinin resesyona yaklaşan ekonomide güveni tazelemeye yetmeyeceğine işaret etti.

Ruble dolar karşısında yüzde 3.3 gerileyerek, Moskova saati ile 16:53'te 54.3620 oldu ve 5 günlük yükselişini sonlandırdı. Kurda 23 Kasım'da sona eren dönemin ardından kaydedilen ilk haftalık kazanç yüzde 7.7 oldu. Ruble böylece 5 yılın en düşük seviyelerinde seyreden ve 5. haftalık düşüşe yaklaşan petrol fiyatları ile uzun süre sonra ilk kez farklı yönde hareket etmiş oldu. Brent petrolü bugün yüzde 1 yükselerek varil başına 60.84 dolardan işlem görürken, aylık kaybını yüzde 13'e çekmiş oldu.

Moskova'daki Kapital Asset Management yatırım yöneticisi Vadim Bit-Avragim "Petrol bu seviyelerde olmaya devam ettiği sürece devalüasyon riski de olacak. Rubledeki yükseliş dönemi önümüzdeki yılın başında sona erecek. Zira şu an bu güçlenme için hiçbir temel sebep yok" dedi.

Bugünkü düşüş, dolar karşısında 16 Aralık'ta tüm zamanların en düşük seviyesi olan 80'i gören rublenin toparlanmasını sağlayan hükümet ve merkez bankası tarafından uyumlu atılan adımların kırılganlığını gözler önüne serdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's bu hafta yaptığı açıklamada, Rusya'nın kredi notunu yatırım yapılamaz seviyesine indirebileceklerini ifade etmişti. S&P olası not düşürme hamlesinin Ocak ayında gerçekleşebileceğini dile getirirken, yüzde 50 ihtimalle Rusya'nın kredi notunun çöp seviyesine indirilebileceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)