E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol stok verisi öncesi yükseliyor---

Petrol stok verisi öncesi yükseliyor

Petrol stok verisi öncesi yükseliyor
22 Temmuz 2014 - 10:55 borsagundem.com

WTI fiyatları, dünyanın en büyük petrol üreticisi ABD'deki talebin sağlamlığını göstermesi beklenen stok verisi öncesinde yükseliyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları, dünyanın en büyük petrol üreticisi ABD'deki talebin sağlamlığını göstermesi beklenen stok verisi öncesinde yükseliyor. Brent petrol fiyatları da Londra'da çıkışta.

Petrol vadelileri New York'ta yüzde 0.5 yükseldi. Enerji Enformasyon Kurumu'nun (EIA) raporu öncesi yapılan Bloomberg News anketinde, ABD ham petrol stokunun geçen hafta 2.8 milyon varil azaldığı tahmini yapıldı. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının Ukrayna hava sahasında düşürülmesiyle ilgili uluslararası bir soruşturma başlatılmasını öngören kararı oybirliğiyle kabul etti.

Sidney'deki Fat Prophets'ın analisti David Lennox ''Uzun zamandır artış sürecindeyiz ve rakamlar iyi bir dönem geçirdiğimizi gösteriyor. Yeterli arz da mevcut. Bu durum petrol fiyatlarının birden 110 dolara çıkmasını engelliyor. Rusya'ya karşı uygulanabilecek daha kapsamlı yaptırımlar, enerji alanında da görülebilir'' dedi.

Bugün sona erecek olan Ağustos vadeli WTI petrolün varil fiyatı, Nymex elektronik işlemlerde 56 sentlik artışla 105.15 dolara çıktı. Kontrat dünü 104.59 dolardan kapatarak, 1 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Eylül vadeli kontrat 17 sent değer kazanarak Singapur saatiyle 14:37'de 103.16 dolar oldu. Tüm kontratların işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 96 üstündeydi. En yakın vadeli kontrat fiyatları bu yıl yüzde 6.6 yukarıda seyrediyor.

Eylül vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 4 sent gerileyerek 107.64 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI petrolün aynı ay vadeliler arasındaki fark 4.61 dolar düzeyinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)