E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol ‘imalat sanayi' ile geriliyor---

Petrol ‘imalat sanayi' ile geriliyor

Petrol ‘imalat sanayi' ile geriliyor
02 Eylül 2014 - 08:20 borsagundem.com

WTI petrol, Almanya’dan ve Çin’e imalat sanayinin zayıflamasının petrol talebini düşüreceği spekülasyonları ile geriledi

Batı Teksas ham petrolü (WTI), Almanya’dan Çin’e imalat sanayinin zayıfladığını gösteren verilerin petrol talebini düşüreceği spekülasyonları ile geriliyor. Brent petrolü ise Londra’da durağan seyrediyor.

Petrol vadelileri New York’ta yüzde 0.5 kadar düştü. Almanya, İtalya, İngiltere ve Çin’de Satın Alma Yöneticileri Endeksi, Ağustos ayında beklentilerin altında kalırken, OPEC’in petrol üretimi 1 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Sidney’de bulunan Ayers Alliance Securities şef yatırımcısı Jonathan Barratt, “Düşüşler olduğunu görüyoruz. OPEC yaşanabilecek olayları veya potansiyel sorunları yatıştırmaya yeterli miktarda petrol üretimi sağlıyor” diye konuştu.

Ekim vadeli WTI petrol kontratları Nymex elektronik işlemlerde 14 sent gerileyerek Sidney saati ile 13:40’ta varil başına 95.82 dolardan işlem gördü. Fiyatlar geçtiğimiz ay yüzde 2.3 düştü ve bu yıl yüzde 2.6 aşağıda seyrediyor.

Ekim vadeli Brent petrolü kontratları Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında, değişiklik göstermeyerek varil başına 102.79 dolar seviyesinde. Tüm kontratlarda işlem hacmi, 100 günlük ortalamanın yüzde 64 altında seyrediyor. Fiyatlar ise geçtiğimiz ay yüzde 2.7 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)