E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları düşüşte---

Petrol fiyatları düşüşte

Petrol fiyatları düşüşte
22 Eylül 2014 - 09:57 borsagundem.com

Brent petrolü Çin’in imalat sanayi verisinin açıklanması öncesinde 4 gün içinde 3. kez gerilerken, WTI petrol New York’ta düşüşte

Brent petrolü dünyanın en büyük ikinci petrol tüketicisi Çin’in imalat sanayi verisinin açıklanması öncesinde 4 gün içinde 3. kez gerilerken, WTI petrol New York’ta düşüş gösteriyor.

Petrol vadelileri Londra’da yüzde 0.6 kadar geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistler Çin’de fabrika üretimi verisinin Eylül ayında 50’ye düştüğünü göstermesinin bekliyor. Ağustos ayında fabrika üretimi 50.2 seviyesindeydi. National Oil Corp.’un açıklamasına göre Sharara sahasında üretimin durdurulmasının ardından Libya’nın petrol üretimi günlük olarak 700,000 varil oldu.

Sidney’de bulunan CMC Markets şef stratejistlerinden Ric Spooner, “Çin ekonomisinin mevcut durumundan dolayı piyasanın görünümünde aşağı yönlü hareketlenme görülüyor. Veriler geçtiğimiz dönemde zayıf gelmeyi sürdürdü” dedi.

Kasım vadeli Brent petrolü kontratı 54 sent kadar düşerek Londra merkezli ICE Futures Borsası’nda varil başına 97.85 dolar oldu ve Singapur saati ile 13:40’ta 97.90 dolardan işlem gördü. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 45 altında seyrediyor. Fiyatlar bu yıl yüzde 11.6 geriledi.

Vadesi bugün sona erecek olan Ekim vadeli WTI petrol kontratı 37 sent gerileme ile Nymex elektronik işlemlerde varil başında 92.04 dolardan alıcı buldu. Daha aktif olan Kasım vadeli WTI petrol kontratı 28 sent düşerek 91.37 dolara indi.Aynı ay vadeli ABD gösterge petrolü WTI ile Avrupa gösterge petrolü Brent arasındaki fark 19 Eylül’de 6.74 dolar seviyesinde iken, bugün 6.58 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)