E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşünü sürdürüyor---

Petrol düşüşünü sürdürüyor

Petrol düşüşünü sürdürüyor
28 Ekim 2014 - 10:05 borsagundem.com

WTI petrol, ABD’de petrol stoklarının 4 ayın en yüksek seviyesine yaklaştığı spekülasyonları ile düşüşü 3. güne taşıyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’de petrol stoklarının 4 ayın en yüksek seviyesine yaklaştığı spekülasyonları ile düşüşü 3. güne taşıyor. Brent petrolü Londra’da geriliyor.

Petrol vadelileri Londra’da yüzde 0.8 kadar geriledi. ABD’de hükümetin açıklayacağı stok verisi öncesinde Bloomberg anketine katılan analistler geçtiğimiz hafta petrol stoklarının 3.8 milyon varil artış ile 381.5 milyona ulaştığı tahmininde bulunuyor. National Iranian Oil Co. uluslararası işler direktörü Mohsen Qamsari, Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC) gelecek hafta yapılacak toplantıda üretim hedefini düşürme ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.

Sydney’deki CMC Markets baş stratejisti Michael McCarthy, “Petrol arzının stok bakımından rekor seviyede olduğu açık, dolayısıyla bu fazlalığı ortadan kaldırmak biraz zaman alacak” dedi.

Aralık vadeli WTI petrol kontratı Nymex elektronik işlemlerde 64 sent kadar düşerek varil başına 80.36 dolar oldu ve Singapur saati ile 14:25’te 80.75 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 1 sent gerileme ile 81 dolara indi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 22 aşağısında seyrediyor. Fiyatlar bu yıl yüzde 18 düştü.

Aralık vadeli Brent petrolü kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 68 sent kadar veya yüzde 0.8 gerileyerek varil başına 85.15 dolardan alıcı buldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark dün 4.83 dolar iken, bugün 4.61 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)