E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol dalgalı seyir izliyor---

Petrol dalgalı seyir izliyor

Petrol dalgalı seyir izliyor
20 Ağustos 2014 - 09:34 borsagundem.com

WTI, ABD'de ham petrol ve akaryakıt stoklarının azaldığı spekülasyonları arasında, kayıp ve kazanç arasında dalgalanıyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), ABD'de ham petrol ve akaryakıt stoklarının azaldığı spekülasyonları arasında, kayıp ve kazanç arasında dalgalanıyor. Brent petrolü ise Londra'da durağan seyrediyor. 

Ekim vadelileri New Yo'ta, iki günlük düşüşün ardından büyük bir değişiklik yaşamadı. EIA verisi öncesinde, bir Bloomberg anketinden çıkan tahmin medyanı stokların 1.75 milyon varil gerilediği yönünde. Irak güçleri IŞİD'e yönelik saldırıları artırırken, ABD hava saldırılarının desteği ile ülkenin en büyük barajı geri alınmıştı. 

Sidney'de bulunan Fat Prophets analistlerinden David Lennox, "Piyasa yön bulmak için EIA rakamlarını bekliyor. Jeopolitik olaylarla ilgili bir rahatlama mevcut" dedi. 

En aktif kontrat olan Ekim vadeli WTI petrolün varil fiyatı, Nymex elektronik işlemlerde, Singapur saati ile 13:57'de 1 sent düşüşle 92.85 dolar seviyesinde. Vadesi bugün dolacak olan Eylül vadeli kontrat ise 96 sent kadar artarak 95.44 dolar oldu. Tüm kontratlarda işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 40 aşağısında seyretti. En yakın vadeli kontratlar bu yıl yüzde 3 kayıp yaşadı. 

Ekim vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında, 2 sent düşüşle 101.54 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 8.65 dolar olurken, dün 8.70 dolar ile 19 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyede günü tamamlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)