E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol Çin ile düşüşte---

Petrol Çin ile düşüşte

Petrol Çin ile düşüşte
15 Eylül 2014 - 08:40 borsagundem.com

WTI ve Brent petrol, Çin sanayi üretimi verisinin küresel finansal krizden bu yana en zayıf genişlemeyi göstermesi ile düşüşü 2. güne taşıyor

WTI ve Brent petrol, Çin sanayi üretimi verisinin küresel finansal krizden bu yana en zayıf genişlemeyi göstermesi ile düşüşü 2. güne taşıyor.

WTI petrol vadelileri New York’ta yüzde 1.8 gerilerken, Brent petrolü Londra 2 yıldan uzun bir sürenin en düşük kapanışına hazırlanıyor. Çin Ulusal İstatistik Kurumu verilerine göre dünyanın en büyük ikinci petrol tüketicisi Çin’de sanayi üretimi, bir önceki yıla göre Ağustos ayında yüzde 6.9 yükseldi. Temmuz ayında yüzde 9 genişleme sağlanmıştı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 8.8 yükseliş görüleceği yönündeydi. Devlet tarafından işletilen National Oil Corp.’un açıklamasına göre Libya’da petrol üretimi günlük 870,000 varile ulaştı.

Sidney’de bulunan CMC Markets şef stratejistlerinden Ric Spooner, “Çin verileri en önemli odak noktası. Genel olarak petrol talebindeki düşüşe bir faktör daha eklenmiş oldu” dedi.

Ekim vadeli WTI petrol kontratları Nymex elektronik işlemlerde 1.64 dolar sent kadar düşerek varil başına 90.63 dolar oldu ve Singapur saati ile 12:31’de 91.33 dolardan işlem gördü. Gelecek ay vadeli Mayıs 2013’ten bu yana en düşük kapanışı kaydetmeye hazırlanıyor. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 237 yukarısında seyrediyor. Fiyatlar geçtiğimiz hafta yüzde 1.1 geriledi ve bu yıl yüzde 7.3 aşağıda seyrediyor.

Ekim vadeli Brent petrolü kontratları Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 90 sent kadar gerileyerek varil başına 96.21 dolara indi. Dah aktif olan Kasım vadeli Brent petrolü kontratı 55 sent düşüş ile 97.41 dolar oldu. Gelecek ay vadeli kontratları 28 Haziran 2012’den bu yana en düşük kapanışa hazırlanıyor. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 5.94 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)