E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 8 ayın en düşüğünde---

Petrol 8 ayın en düşüğünde

Petrol 8 ayın en düşüğünde
11 Eylül 2014 - 10:29 borsagundem.com

WTI petrol, yükselen ABD petrol üretiminin arzı aşacağı spekülasyonları ile 8 ayın en düşüğüne yakın seviyeden işlem görüyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’de petrol üretiminin arzı aşacağı spekülasyonları ile 8 ayın en düşüğüne yakın seviyeden işlem görüyor. Brent petrolü Londra’da durağan seyrediyor.

Petrol vadelileri New York’ta, dün yüzde 1.2 gerilemesinin ardından yatay bir seyir izliyor. EIA’nın açıkladığı veriye göre ABD’nin 1986’dan bu yana en yüksek miktardaki petrol üretimi ile ABD’de petrol stokları geçtiğimiz hafta beklentilerin altında bir düşüş gösterdi. Brent petrolün varil başına fiyatı, ABD’de üretimin yükselmesi ile OPEC’in üretim hedefini 3 yılın en büyük oranında düşürmesinin ardından 2. günde de 100 doların altında kapanış yaptı.

Sidney’de bulunan Ayers Alliance Securities Jonathan Barratt, “Ekonominin talebi desteklememesi ile üretim fazlası potansiyeli artıyor. Üretim sınırı değişirken, jeopolitik riskler azalıyor” şeklinde konuştu.

Ekim vadeli petrol kontratları Nymex elektronik işlemlerde 8 sent düşerek Singapur saati ile 13:10’da varil başına 91.59 dolardan işlem gördü.  Kontrat dün 1.08 dolar gerileyerek 91.67 dolar ile 9 Ocak’tan bu yana en düşük kapanışı gerçekleştirdi. Tüm kontratlarda işlem hacmi, 100 günlük ortalamanın yüzde 6 yukarısında seyrediyor. Fiyatlar bu yıl yüzde 6.9 aşağıya indi.

Ekim vadeli Brent petrolü kontratları Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 4 sent düşüş ile varil başına 98 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark dün 6.37 dolardan kapanış yaptı, bugün ise 6.45 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)