E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 7 ayın düşüğünde---

Petrol 7 ayın düşüğünde

Petrol 7 ayın düşüğünde
26 Ağustos 2014 - 15:14 borsagundem.com

WTI petrol, yukarı yönlü hareket beklentisinin azalması ve ABD'de arzın artması ile, 7 ayın düşüğüne yakın seyrediyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), dünyanın en büyük petrol tüketici ABD’de arzın yükselmesi ve yukarı yönlü hareket beklentilerinin azalması ile, 7 haftanın düşüğüne yakın seyrediyor. Brent petrolü Londra'da yatay bir seyir izledi.

Petrol vadelileri, dün yüzde 0.3 düşmesinin ardından bugün New York’ta yatay seyrediyor. EIA’nın petrol stokları verisini yarın açıklaması öncesinde Bloomberg anketine katılan ekonomist, ABD’de petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 1.8 milyon varil daralarak 360.7 milyona gerilediği tahmininde bulunuyor. Petrol stokları, ABD’de üretiminin arttığı 1990 yılından bu yana yılın bu dönemi için en yüksek seviyeye ulaştı. Yatırım yöneticileri WTI'daki yukarı yönlü hareket beklentisini 19 Ağutos'ta sona eren haftada yüzde 14 azalttı.

Kopenhag'da bulunan Saxo Bank A/S emtia stratejisi birimi başkanı Ole Hansen " Ham petrol arzındaki odaklanma piyasayı ciddi etkiliyor. Uzun pozisyonların da azalması piyasanın rayına girmesini sağlayabilir" dedi.

Ekim vadeli WTI petrol kontratları Nymex elektronik işlemlerde 21 sent yükselerek Londra saati ile 11:18'de 93.56 dolardan işlem gördü. Kontrat, dün 30 sent gerileyerek 93.35 dolar ile 14 Ocak’tan bu yana en düşük kapanışı yaptı. Tüm kontratlarda işlem hacmi, 100 günlük ortalamanın yüzde 50 aşağısında seyrediyor. Fiyatlar ise bu yıl yüzde 4.9 düştü.

Ekim vadeli Brent petrolü kontratları Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 15 sent yükselerek varil başına 102.80 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 9.26 dolar seviyesinde. Dün ise bu fark 9.30 dolar ile 14 Mart’tan bu yana en geniş seviyeden kapanış yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)