E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 60 dolara inmez---

Petrol 60 dolara inmez

Petrol 60 dolara inmez
27 Kasım 2014 - 07:18 borsagundem.com

Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, petrol fiyatlarının 60 dolara inmesini beklemediğini belirtti

Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, petrol piyasasındaki gelişmeleri Son Baskı’da değerlendirdi. Aksoy şunları söyledi: "OPEC ne yaparsa yapsın onun da kendi içinde sıkıntıları var. Piyasayı çok zorlamamak lazım. Piyasayı akışına bırakmak gerekiyor. Petrol hak ettiği noktalara doğru geliyor. 70-90 dolar bandı petrolün oturması gereken bant. Yarınki toplantıdan anormal bir şey çıkacağı kanaatinde değilim. OPEC 12 ülke. Bunun haricinde ciddi üretici ülkeler var. ABD bir numaralı petrol üreticisi konumunda. Bu bir numara OPEC'in içinde yok. OPEC'in içindeki ülkelerin belki iki üç tanesi rahat durumda. Diğerleri minimumda. Petrolün günlük ihtiyacı 92-93 milyon varil civarında. Büyümenin petrole günlük yansıması 700 bin varil civarında. ABD üretimini günde 1,1 milyon varil artırdı. Kanada artırdı. Libya bile üretimi artırdı. 700 binlik ihtiyaca karşı 1,7 milyon üretim artışı var. Kısıntı yapsalar da birkaç ülke yapar OPEC'te. Petrol yukarı çıkarsa da üreticilerin aleyhine. İnşallah fiyat buralarda kalır. Libya'da stabil olmamış bir durum var. IŞİD'den dolayı petrol fiyatlarının tavan yapması gerekir. Irak'ın en büyük ihraç noktası Basra tarafı, orada sorun yok. IŞİD'den dolayı piyasayı oynatabilecek bir miktar yok. Petrolün düşmesi gerekirdi. 3 sene önce 111 dolardı, yüksek dedik.

HERKES İÇİN DOĞRUSU 80 DOLAR

80 dolar herkes için doğru bir rakam. 80'e göre hesapları yaparız, Türkiye'de bundan fayda sağlar. 60 dolara inmesini beklemiyorum. 60 doları görse dahi duramaz oralarda. Türkiye'nin etrafına bakınca petrol zengini ülkeler.

DÜŞÜŞLER AKARYAKITA YANSIYOR

Petrol fiyatları akaryakıta bire bir yansıyor. Akdeniz piyasasındaki fiyatlara bakın hemen yansıyor. Fiyatın oluşumu vergiden kaynaklanıyor. 80'lere petrol oturursa onun yansıması da olacaktır. " Aksoy, Rusya'nın gaz fiyatını aşağı çekeceğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)