E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 17 ayın dibinde---

Petrol 17 ayın dibinde

Petrol 17 ayın dibinde
02 Ekim 2014 - 10:24 borsagundem.com

WTI petrol, stokların üst üste 2. haftada arttığını gösteren verinin ardından 17 aydan uzun bir sürenin en düşüğüne yakın seviyeden işlem görüyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), ABD’nin en büyük petrol stoku merkezinde stokların üst üste 2. haftada da genişlediğini gösteren verinin ardından 17 aydan uzun bir sürenin en düşüğüne yakın seviyeden işlem görüyor. Brent petrolü Londra’da durağan seyrediyor.

Petrol vadelileri, dün yüzde 0.5 düşmesinin ardından bugün New York’ta yatay seyrediyor. WTI petrol kontratlarının teslimat noktası olan Cushing Oklahoma’daki petrol stokları EIA’nın açıkladığı veriye göre geçtiğimiz hafta 315,000 varil artarak 20.5 milyon varile ulaştı. Morgan Stanley’e göre küresel piyasada üretim fazlası olmasına rağmen Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nda (OPEC) üretimi düşürmek için bir aciliyet görülmüyor.

Tokyo’daki Astmax Asset Management kıdemli fon yöneticilerinden Tetsu Emori, “Piyasada şu an oldukça fazla arz var.OPEC üretimin düşürülmesi ile ilgili yorumda bulunmadı. Bir açıklama yapılana kadar petrol fiyatları hız kaybetmeye devam edecek” dedi.

Kasım vadeli WTI petrolü kontratı, Nymex elektronik işlemlerde 6 sent düşerek Singapur saati ile 13:50’de varil başına 90,67 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 43 sent gerileme ile 90.73 dolara inerek 23 Nisan 2013’ten bu yana en düşük kapanışı gerçekleştirdi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 39 yukarısında seyrediyor. Fiyatlar bu yıl yüzde 7.9 geriledi.

Kasım vadeli Brent petrolü kontratı 4 sent düşüş ile Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında varil başına 94.12 dolardan alıcı buldu. Kontrat dün 51 sent gerileyerek 94.16 dolar ile 28 Haziran 2012’den bu yana en düşük seviyeyi gördü. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 3.40 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)