E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 1 ayın dibinde---

Petrol 1 ayın dibinde

Petrol 1 ayın dibinde
09 Temmuz 2014 - 14:22 borsagundem.com

Brent petrolü, Libya petrol ihracatının artacağı sinyalleriyle 1 ayın en düşük seviyesinden işlem görüyor

Brent petrolü, Libya petrol ihracatının artacağı sinyalleriyle 1 ayın en düşük seviyesinden işlem görüyor. Batı Teksas türü ham petrol (WTI), bugün açıklanacak olan ve dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de talebin güçlendiği sinyalini vermesi beklenen stok verisi öncesinde, bir aydan uzun bir sürenin en düşük seviyelerinde seyrediyor.

Brent petrolü, Londra’da yüzde 0.5 kadar değer kaybına uğradı. WTI petrol, 2009’dan bu yana en uzun süreli düşüşü kaydetmesinin ardından yatay seyrediyor. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahmin medyanı, petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 2.5 milyon varil azaldığı yönünde. OPEC tarafından yapılan açıklamada Libya’nın, petrol limanlarının kontrolünü geri kazanmasının ardından petrol ihracatını kademeli olarak yükseltmeyi planladığı belirtildi.

İsviçre’de bulunan Petromatrix GmbH yönetim müdürü Olivier Jakob konu ile ilgili olarak, “Limanlardaki stoklar artış göstermeye başladıktan sonra Libya’nın petrol üretiminin yükseldiğini göreceğiz” yorumunda bulundu.

Ağustos vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 53 sent kadar düşüşle 108.41 dolardan işlem görüyor. Brent petrolü, dün yüzde 1.2 düşerek Haziran ayı başından bu yana, IŞİD terör örgütünün Musul’un kontrolünü ele geçirdiği zaman kaydettiği yükselişi geri verdi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 5.19 olurken, dün günü 5.54 dolar ile 10 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeden tamamlamıştı.

Ağustos vadeli WTI petrolün varil fiyatı, Nymex elektronik işlemlerde, 4 sent düşerek 103.36 dolar oldu. Kontrat dün 13 sent gerileyerek 103.40 dolar ile 6 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeye indi. Tüm kontratlarda işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 6 altında seyretti. Fiyatlar bu yıl yüzde 5 yukarıda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)