E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC'ten üretim uyarısı---

OPEC'ten üretim uyarısı

OPEC'ten üretim uyarısı
22 Aralık 2014 - 06:50 borsagundem.com

BAE Enerji Bakanı Suhail Al Mazrouei, OPEC dışındaki petrol üreticilerinin “sorumsuzca” yaptıkları üretimi düşürmeleri gerektiğini söyledi

BAE Enerji Bakanı Suhail Al Mazrouei, OPEC dışındaki petrol üreticilerinin “sorumsuzca” yaptıkları üretimi düşürmeleri gerektiğini, aşırı arzın piyasaya zarar verdiğini söyledi.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), petrol fiyatlarındaki sert düşüşün sorumlusu olarak OPEC dışındaki üreticileri gösterdi ve petrol üretiminin mevcut düzeyini koruyacaklarını açıkladı. Suudi Arabistan petrol bakanı Ali Al-Naimi, petrol fiyatlarındaki sert düşüşte OPEC dışındaki üreticilerin işbirliğine gitmemesinin önemli payı olduğunu söyledi. BAE Enerji Bakanı Suhail Al Mazrouei de fiyat düşüşündeki temel sebeplerden birinin OPEC dışındaki bazı üreticilerin sorumsuzca yaptıkları üretim olduğunu savundu.

Katar Enerji Bakanı Mohammed Al Sada, petrol piyasasının günlük olarak 2 milyon varil arz fazlası verdiğini belirtti. Bloomberg’in derlediği verilere göre, OPEC Ocak 2013’ten bu yana günlük olarak yaklaşık 30 milyon varil üretim gerçekleştiriyor. Küresel üretim ise 2 milyon varilden fazla artış göstererek günlük 93.6 milyon varile ulaştı.

BAE Enerji Bakanı Suhail Al Mazrouei, “OPEC diğer tüm üreticilerin artışı durdurması çağrısında bulunuyor. Üretimdeki artış piyasaya zarar veriyor. Artış durursa ve OPEC’in üretimi sabit tutma kararı doğrultusunda bir yol izlenirse 2015’te üretim istikrarlaşır ve her şey daha hızlı şekilde dengelenir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)