E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİran petrolü dünyaya açılıyor---

İran petrolü dünyaya açılıyor

İran petrolü dünyaya açılıyor
03 Eylül 2014 - 06:43 borsagundem.com

İran'a yapılan yaptırımlar hafifletilince bazı petrol şirketleri yatırım yapmak için çalışmalara başladı

Tahran İran resmi haber ajansı İRNA’nın haberine göre, İran’ın nükleer programı sebebiyle uygulanan ambargoların hafifletilmesi ve bazılarının da kısmen kaldırılmasıyla bölge ülkeleri ve Avrupa ve Asya’dan şirketlerin, İranlı yetkililere petrol sahalarında yatırım yapma isteğinde bulundukları bildirildi.

Güney Pars Özel Enerji Bölgesi Genel Müdürü Mehdi Yusufi, Türkiye, Almanya ve Katar’dan şirketlerin bölgedeki petrol ve gaz projelerine yatırım yapmak için hazır olduklarını söyledi.

Yusufi, İzmir Ticaret Odasından bir heyetin de daha önce Pars Özel Ekonomi Bölgesine gelerek incelemelerde bulunduğunu bildirdi. Yusufi, yabancı şirketlerin Pars bölgesinde yatırım yapmalarının kendileri için önemli olduğunun altını çizdi.

Öte yandan, Çin ve Bahreyn’den yatırımcıların da İran’ın Huzistan eyaletine gelerek petrol ve doğalgaz sahalarındaki yatırım fırsatlarına baktıkları bildirildi.

Petrol ve doğalgaz kaynakları açısından dünyanın önde gelen ülkelerinden İran, uygulanan uluslararası yaptırım ve ambargolar sebebiyle üretim ve ihracatta bir dizi engellerle karşı karşıya kalıyordu. Geçen yıl İran'la BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya'nın (5+1) temsilcileri arasında gerçekleşen ve uluslararası yaptırımların azaltılması karşılığında Tahran'ın da nükleer programını kısıtlamasını öngören görüşmeler sonucunda, 24 Kasım 2013'te Cenevre'de varılan geçici anlaşmayla yaptırımlar hafifletilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)