E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGelişmekte olan ülke kurları düşüşte---

Gelişmekte olan ülke kurları düşüşte

Gelişmekte olan ülke kurları düşüşte
25 Kasım 2015 - 14:59 borsagundem.com

Gelişmekte olan ülke kurları Rusya-Türkiye geriliminin de etkisiyle ruble öncülüğünde düşüyor

Rusya ve Türkiye arasında Türkiye sınırında Rus savaş uçağının düşürülmesiyle başlayan gerginlik ve emtia fiyatlarındaki gerilemeyle gelişen ülke kurları düşüyor. Düşüşe Brezilya reali ve Rus rublesi öncülük ediyor. 

Real, Brezilya Merkez Bankası'nın faiz kararı beklenirken altı haftanın en düşük seviyesine indi. Rus rublesi Türkiye sınırında Rus uçağının düşürülmesiyle 4 günde 3. kez değer kaybetti. Türk Lirası ise dolar karşısında 2 haftanın en düşük seviyesine yaklaştı. 

Bugün Çin borsaları ralli yaparken Rusya borsaları da düşüşün ardından yükselişe geçti. 

Suriye sınırında sınır ihlali yapan SU 24 tipi Rus uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesinin ardından bugün Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonla görüşürken ABD Başkanı Barack Obama her iki ülkeye tansiyonu düşürme çağrısında bulundu. 

NN Investments Partners'tan Nathan Griffiths gelişen ülke piyasalarının dünkü olaylar karşısında oldukça dirençli kalmayı başardığını söyledi. Dün yaşanan olayın etkisinin kısa süreli olabileceğini belirten Griffiths'e göre yatırımcılar yıl sonundan önce gelişen ülke borsa ve kurlarındaki pozisyonlarını artırabilir.  

20 gelişen ülke kurunu izleyen endeks %0.3 değer yitirdi. Endeks bu ayı da düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. Düşüşte Çin ekonomisindeki yavaşlama ve ABD'den faiz artış beklentilerinin artması etkili oluyor. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi ise Londra'da saat 10:45'te %0.1 değer yitirdi ve 3. günde de düştü. Endeks bu yıl %12 değer kaybetti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)