E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuroda kısa pozisyonlar yükseliyor---

Euroda kısa pozisyonlar yükseliyor

Euroda kısa pozisyonlar yükseliyor
20 Nisan 2015 - 07:51 borsagundem.com

Euronun dolar karşısında gerileceği beklentisi ile açılan kısa pozisyonlar, rekor seviyeye yakın seyrediyor

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, yatırımcılara euroya karşı bahse girmemeleri konusunda yarıda bulundu. Ancak yatırımcılar, mesajı almış gibi görünmüyor.

Euro Bölgesi liderlerinin Yunanistan’ın temerrütten kaçınması ile ilgili tartışmaları sürdürmeleri ile euroda bir yılın en uzun süreli yükseliş dönemi Pazartesi günü sonlandı. Draghi, Cumartesi günü Washington’da yaptığı konuşmada, durumun  ‘acil’ olduğunu ancak Grexit (Yunanistan’ın eurodan çıkışı) spekülasyonu yapmak için erken olduğunu belirtti. Hedge fonları ve diğer büyük spekülatörlerin euronun dolar karşısında gerileceği beklentisi ile açtıkları kısa pozisyonlar, Washinston merkezli Emtia Vadeli İşlemleri Komisyonu tarafından açıklanan son veriye göre rekor seviyeye yakın seyrediyor.

Ueda Harlow Ltd. kıdemli analistlerinden  Toshiya Yamauchi, “Yunanistan ve kreditörlerinin 24 Nisan’da anlaşmaya varmaları ihtimali konusunda endişeler mevcut. Bu koşullarda euro rallisi yanlış bir his veriyor” dedi.

Euro dolar karşısında, Tokyo saati ile 12:08’de 1.0798 dolardan işlem gördü. Euro geçtiğimiz 4 günde yüzde 2.3 yükselerek Nisan 2014’ten bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydetti. Euro yen karşısında 128.49 yenden 128.34 yene geldi.

Kısa pozisyonlar, 14 Nisan’da sona eren haftada 212,347 seviyesinde kaldı. 31 Mart’ta sona eren hafta 226,560 ile rekor seviyeye ulaşmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)