E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuroda düşüş başladı---

Euroda düşüş başladı

Euroda düşüş başladı
24 Temmuz 2014 - 07:29 borsagundem.com

Dolar karşında son dönemdeki sıkıntılara rağmen gücünü koruyan Euro’da çatlak sesleri gelmeye başladı

Avrupa’nın ortak para birimi Euro, dolar karşısındaki gücünü kaybetmeye başlamış olabilir. Uzmanlar, dünkü işlemler kritik psikolojik sınır 1,35’in altına inen Euro/dolar paritesiyle, ortak para biriminde değer kaybının süreceğini söylüyor.

REKOR DÜŞÜŞ

Euro, dünkü işlemlerde dolar karşısında son sekiz ayın en düşük seviyesine gerilerken, İngiliz sterlini karşısından da iki yılın dibini gördü. Societe Generale bankasının döviz araştırmaları masası şefi Kit Juckes, Euro’nın dolar karşısında psikolojik sınır olarak kabul edilen 1,35’in altını görmesiyle 1,32 seviyelerinin görülebileceğini ancak bunun düşük bir ihtimal olduğunu söyledi. Juckes, “Teknik ve psikolojik olarak önemli bir gelişme ve 1,32 seviyeleri her ne kadar düşük bir ihtimal olsa da takip edilmeli” dedi.

DÜŞÜŞ BAŞLAYABİLİR

Forex.com sitesinin araştırmacı analistlerinden Kathleen Brooks da Euro’da düşüşün başlayacağına işaret etti. Brooks, “1,35 sınırının altına inilmesinin ardından, düşüş beklentimiz arttı” dedi.

PARASAL GENİŞLEME DEĞERİNİ DÜŞÜREBİLİR

Euro’da değer kaybının Avrupa Merkez Bankası’ndan (AMB) gelecek olası parasal genişleme adımıyla daha da artabileceği ifade ediliyor. AMB’nin parasal genişleme adımları atılabilir açıklamasından bu yana, Euro dolar karşısında yüzde 1,4 değer kaybetti.

YATIRIMCILAR DESTEKLİYOR

Ancak Euro, yıllık bazda hala dolar karşısında yüzde 3 artıda. Analistler, Euro’nun bu denli güçlü kalmasının arkasında, yatırımcıların sorunlu Euro Bölgesi üyelerinin tahvillerini ortak para birimiyle satın almalarının yattığını söyledi. Bazı analistlerse, dünya genelinde merkez bankalarının dolara alternatif olması için döviz rezervlerini Euro ile çeşitlendirmelerinin ortak para birimine destek verdiği görüşünde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)