E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro düşüşünü sürdürüyor---

Euro düşüşünü sürdürüyor

Euro düşüşünü sürdürüyor
21 Mayıs 2015 - 08:19 borsagundem.com

Euro, AMB’nin teşvik vurgusunu yinelemesi ile birlikte Nisan ayından bu yana kaydettiği ilk haftalık kaybı azaltıyor

Euro, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) teşvik vurgusunu yinelemesi ve Fed’in parasal sıkılaştırmaya ilerlemesi ile ilgili belirsizlik ile birlikte Nisan ayından bu yana kaydettiği ilk haftalık kaybı azaltıyor.

Euro dolar karşısında, AMB’nin tahvil alımlarını erekn tarihe çekeceğini taahhüt etmesi ile birlikte bu hafta yüzde 2.9 geriledi. Dolar euro ve yen karşısında, Fed toplantı tutanaklarının açıklanmasının ardından  değer kaybetti. Fed’in Nisan ayı toplantı tutanaklarına göre, merkez bankasının Haziran ayında faiz artırımına gitme ihtimali düşük. Ancak yılın ilerleyen zamanları için sıkılaştırma opsiyonuna kapı açık bırakıldı.

New York2taki Sumitomo Mitsui Banking Corp. baş ekonomisti Etsuko Yamashita, “Euro, yatırımcıların üzerinde spekülasyon yapmak yerine ekonominin reel durumunu değerlendirmek istediği bir evrede. ABD verileri güçlü gelirse dolar satın alım ve euro satış görecektir” dedi.

Euro dolar karşısında, Çarşamba günü 1.1062 dolar ile 29 Nisan’dan bu yana en zayıf seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.3 yükselerek Tokyo saati ile 12:38’de 1.1121 dolardan işlem gördü. Euro yen karşısında yüzde 0.1’lik bir artış ile 134.77 yene geldi. Dolar yen karşısında yüzde 0.1 gerileyerek 121.19 yen oldu ve 5 günlük yükselişi sonlandırdı.

Japonya Merkez Bankası’nın gerçekleştirdiği iki günlük toplantı Cuma günü sona erecek.

Tutanaklara göre, üyelerin çoğu ekonomi ve istihdamın ilk çeyreğin ardından toparlanmasını ve ılımlı bir hıza erişmesini bekliyor. FOMC kayıtları, üyeler arasında yavaşlamanın ne kadarının geçici koşullar doğrultusunda gerçekleştiğinin tartışıldığını ortaya koydu. Söz konusu koşullar arasında "olumsuz kış koşulları, Batı Yakası limanlarında gerçekleşen işgücü duraksamaları ve ilk çeyrek verilerinin zayıflığı" sayıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)