E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro düşüşe geçti---

Euro düşüşe geçti

Euro düşüşe geçti
04 Eylül 2015 - 09:13 borsagundem.com

Euro, AMB politikasının Fed ile ayrışacağı sinyalleri ile düşüşü ikinci haftaya taşıyor

Euro dolar karşısında, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) ekonomik beklentileri düşürmesi ve teşviki artırabileceği sinyali vermesinin ardından Temmuz ayından bu yana ilk iki haftalık düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor.

Euro 16 önemli para biriminin tümü karşısında, AMB’nin parasal genişleme programı altında ihraç başında tahvil alım limitini artırmasının ardından Perşembe günü zayıfladı. Öte yandan AMB Başkanı Mario Draghi, yetkililerin gerektiğinde harekete geçmeye istekli ve hazır olduğunu söyledi. Folar göstergesi, ABD’de Cuma günü açıklanacak aylık istihdam verisi öncesinde yükselişi ikinci haftaya taşıyor. İstihdam verisi, yatırımcıların ABD ekonomisinin gücü ve Fed’in faiz artırımı ile ilgili değerlendirme yapmalarına yardımcı olacak. Avsutralya doları 6 yılın en zayıf seviyesine inerken, yen yükselişi 3 haftaya taşıyor.

New York’taki Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. baş ABD ekonomisti Hiroshi Kurihara, “Euro AMB etkisiyle aşağı yönlü hareket ediyor. Finans piyasalarının mevcut istikrarsız durumu  politika sürecini belirsizleştiriyor” dedi.

Euro dolar karşısında Tokyo saati ile 12.06’da 1.1122 dolardan işlem gördü. Euro Perşembe günü yüzde 1.3 kadar gerileyerek 1.1087 dolar ile 2 haftanın en düşük seviyesine inmişti. Euro, 28 Ağustos’tan bu yana yüzde 0.6 değer kaybetti.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.3 yükselerek New York’ta 1,212.25 seviyesine gelmesinin ardından 1,212.21 puan oldu. Endeks bu hafta yüzde 0.4 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)