E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro dolar karşısında 1 yılın en düşüğünde---

Euro dolar karşısında 1 yılın en düşüğünde

Euro dolar karşısında 1 yılın en düşüğünde
01 Eylül 2014 - 13:59 borsagundem.com

Euro dolar karşısında, Euro Bölgesi ekonomisinin yavaşlamaya yönelik sinyaller vermesiyle 1 yılın en düşük seviyesine geriledi

Euro dolar karşısında, Euro Bölgesi ekonomisinin yavaşlamaya yönelik sinyaller vermesinin euroya talebi azaltması ile 1 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Hedge fonları ve diğer büyük spekülartörler geçtiğimiz hafta euronun dolar karşısında iki yıldan uzun bir sürenin en büyük düşüşünü göstereceği iddiasında bulundular. Avrupa imalat PMI’ı Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) parasal genişlemeye gideceği işaretlerini arturarak Ağustos ayında beklentilerin altında bir genişleme kaydetti. İsveç kronu dolar karşısında, ülkenin sanayi üretimi büyümesinin geçtiğimiz ay beklentilerin üzerinde yavaşlamasının ardından 2 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Londra’da bulunan Canadian Imperial Bank of Commerce döviz stratejileri müdürü Jeremy Stretch, “Bir süredir euro için aşağı yönlü hareket öngörümüzü sürdürüyorduk. Eurodaki düşüş ile birlikte AMB’nin ekonomiyi destekleyeceği varsayımları artıyor” dedi.

Euro dolar karşısında, erken saatlerde 1.3119 dolar ile 6 Eylül’den bu yana en zayıf seviyeyi görmesinin ardından büyük b,r değişiklik göstermeyerek Londra saati ile 10:06’da 1.3141 dolar seviyesine geldi. Euro üst üste 7 hafta gerileyerek Aralık 1999’dan bu yana en uzun süreli kayıp dönemini kaydetti.

Euro yen karşısında, Ağustos ayında yüzde 0.7 düşmesinin ardından yüzde 0.1 yükseliş ile 136.88 yenden işlem gördü. Dolar yen karşısında, geçtiğimiz ay yüzde 1.3 değerlenmesinin ardından bugün 104.16’dan işlem görüyor. ABD borsaları İşçi Bayramı nedeniyle bugün kapalı olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)