E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtia döviz piyasasını domine ediyor---

Emtia döviz piyasasını domine ediyor

Emtia döviz piyasasını domine ediyor
29 Temmuz 2015 - 13:35 borsagundem.com

Emtiadaki gerileme, Fed kararı öncesinde sakin bir gün geçirmesi beklenen döviz piyasalarını domine ediyor

Emtia fiyatları, Fed’in para politikası kararını açıklaması öncesinde sakin bir gün geçirmesi beklenen döviz piyasalarına yön veriyor.

Dolar ham madde ihracatçısı ülkelerin para birimleri karşısında yükseldi. Avustralya ve Kanada doları en büyük kayıpları veren para birimleri oldu. Çin hisseleri toparlanırken, Brent petrol düşüşü 6. güne taşıyor. Fed Başkanı Janet Yellen’in faiz artırımı zamanlaması ile ilgili net bir rehberlik sunmayacağı endişesi dolar endeksini bu hafta sınırladı. Endeks 10 ayın en dar aralığında işlem görüyor.

Frankfurt’taki Commerzbank AG stratejistlerinden Thu Lan Nguyen, “Emtia para birimleri baskı altında olmaya devam edecek. Dolar, ABD’de politika normalleşmesinden destek bulacak” dedi.

Avustralya doları ABD doları karşısında yüzde 0.2 değer kaybederek Londra saati ile 73.21 ABD sentine geldi. Avustralya doları Salı günü 72.57 ABD senti ile 2009’dan bu yana en zayıf seviyeyi görmüştü. Kanada doları, yüzde 0.1 gerileyerek 1.2934 seviyesine geldi. Yeni Zelanda doları, yüzde 0.8 yükselmesinin ardından 66.91 ABD sentinden yatay bir seyir izledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)