E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoların kaderi bu gece yön bulacak---

Doların kaderi bu gece yön bulacak

Doların kaderi bu gece yön bulacak
17 Eylül 2014 - 07:48 borsagundem.com

Fed'in Açık Piyasa Komitesi'nin açıklayacağı kararla dolar kendisine yön çizecek

Tüm dünyada piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı bugün açıklanıyor.

Piyasaların genel beklentisi Fed’in yol haritasından sapmayarak aylık varlık alımlarını 10 milyar dolar daha azaltıp 15 milyar dolara çekmesi yönünde. Ancak piyasaları diken üstünde olmaya iten neden ise Fed’in faiz artırımlarıyla ilgili yapacağı açıklamalar.

Capital Economics, Nomura ve JP Morgan gibi finans kuruluşları, Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artırım takvimine dair söylemini yüzde 50 olasılıkla değiştireceğini bekliyor.

İngiliz banka Barclays ifadede en ufak bir şahinleşmenin bile dolara alım getireceği yorumunda bulundu. Fed’in faiz artırımlarına ne zaman başlayacağı Türkiye gibi gelişmekte olan piyasaları yakından ilgilendiriyor. Çünkü Fed’ in 2008’deki krizin etkilerini silmek için tahvil alımlarıyla yarattığı likidite gelişmekte olan piyasalara yönelmişti. Şimdi Fed’in faiz artırmasıyla paranın “anavatanına” dönebileceği yorumları yapılıyor.

GERİ SAYIM BAŞLADI

Geçen hafta, Fed’in sözlü yönlendirmede tonunu değiştireceği ve “uzun bir süre faizlerin düşük kalacağı” ifadesini açıklamadan çıkarabileceği spekülasyonları küresel borsalar ve para birimlerinde satış getirdi. Uzmanlar, bu söylemin çıkarılmasının, Fed’den faiz artışı için geri sayımın başlayacağına işaret ettiğine dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)