E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoları güçlü tutan ne?---

Doları güçlü tutan ne?

Doları güçlü tutan ne?
23 Eylül 2014 - 16:23 borsagundem.com

Dolar ralli sürecini hızlandırdı. Arkasında nelerin olduğunu ise ekonomistler açıkladı

Doların gücünün ardında ne var? Ekonomistler doların yeni fanlarının ABD ekonomisine dair artan güvene tepki verdiği görüşünde.

Gluskin Sheff baş ekonomisti David Rosenberg, "Dolar gücü döviz piyasalarının ABD´deki ekonomik görünümü nasıl değerlendirdiklerini gösteriyor." dedi.

Nomura sabit getirili araştırmalar ve küresel kur stratejisi başkanı Jens Nordvig, "Dolar, ABD faizlerinden daha büyük hareketler gösterdi. Küresel açıdan bir bilinmezlik var. Dolar neden bu kadar üçlü, faizler ise istikrarlı?" dedi.

Açıklamalar değişse de stratejistler dolardaki yükselişin ABD ekonomisinin Japonya, Avrupa ve Çin’e kıyasla nasıl göründüğü ile alakalı olduğunu düşünüyor.

Rosenberg, Euro Bölgesi´nin deflasyona ve resesyona yakın olduğunu, Japonya´nın Nisan´daki satış vergisi şokundan çıkmadığını, Çin´in beklenenden daha fazla yavaşladığını söyledi.

Citigroup döviz stratejisti Steven Englander, kur piyasasındaki büyük hareketin diğer ekonomilerdeki yüksek faizin zararlı etkilerinden kaynaklandığı görüşünde. 

Nordvig, "Döviz piyasası ileriye bakıyor ve yapısal iyileşmede olan ve sonunda faiz artışından destek alacak dolar görüyor. Dolar, faiz hamlesinden önceki 6-9 aylık dönemde hareket eder ve bu dönemin içindeyiz. Hareket önceki üç sıkılaştırma döngüsü ile uyumlu." dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sard23 Eylül 2014 21:31

    herkes matematiksel istatistiki verilerden söz ediyor oysa oynanmak zorunda olan küresel oyundan kimse söz etmiyor bence usd .69 kuruş eder. fakat siz onu asla bu fiyata alamazsınız. zira bölgesel savaşlar güçlü usd için şart ve bütün dünya ülkeleri buna izin verecek. sizce ....