E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolardaki kazançlar sınırlı olabilir---

Dolardaki kazançlar sınırlı olabilir

Dolardaki kazançlar sınırlı olabilir
27 Kasım 2015 - 11:54 borsagundem.com

UBS'in yaptığı analizde, Fed'in faiz artırımına başlaması ile dolardaki durumun fazla değişmeyeceği öne çıktı

Dünyanınm en büyük özel bankası UBS Group AG, Fed'in gelecek ay faiz artırımına başlamasından sonra sıkılaştırma politikasının muhtemelen kademeli olacak olmasının, doların kazançlarını sınırlı tutabileceğini ifade ediyor.

Hong Kong'da UBS Varlık Yönetimi Bölümü'nden James Purcell, İsviçreli bankanın varlıklarını yönettiği müşterileri için bu ay euroda, dolar yerine Norveç Kronu karşısında kısa pozisyon aldığı işlemlere başladığını aktardı. Purcell, ABD parasının, Avrupa Merkez Bankası (AMB) teşvik programına rağmen, euro karşısında 1.05 seviyesine gelmeye hazır olduğunu belirtti.

Purcell, “Dolar, değer kaybetmekten çok değer kazanacak olan güçlü bir para olarak kalıyor. Fakat hareketin büyük bir kısmı muhtemelen gerçekleşmiş durumda” dedi.

Yatırımcıların bir çoğunun, 2006 yılından bu yana gerçekleşecek ilk olası faiz artırımına bu ay gidilmesini bekliyor olması, doların 10 önemli paradan oluşan sepete karşı bu yıl yüzde 9 değer kazanmasında etkili oldu. Purcell, Fed'in ilk faiz artırımının ardından 2016 yılının her çeyreğinde göstergeyi artırmaya hazır olacağını dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)