E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda Fed sonrası sert düşüş---

Dolarda Fed sonrası sert düşüş

Dolarda Fed sonrası sert düşüş
17 Aralık 2014 - 21:46 borsagundem.com

Fed'in faiz artırımı için sabırlı olunacağı mesajını vermesinin ardından dolar TL karşısında değer kaybetmeye başladı.

Piyasalarda herkesin korktuğu senaryo gerçekleşmedi. Amerikan Merkez Bankası (Fed) yılın son Açık Piyasa Komitesi toplantı açıklamasında faiz artırımı için "makul bir süre sonra" ifadesini kaldırdı. Ancak bu ifade yerine faiz artırımı için sabırlı olunacağı net bir şekilde konulunca dolar TL karşısında değer kaybetmeye başladı.Bu hafta 2.41 TL ile rekor kıran dolar Fed kararı sonrası 2.3099 TL'ye kadar geriledi.

Fed'in 'makul bir süre' sözcüğünü toplantı açıklamasında 'sabırlı olacağız' sözüyle değiştirilmesi piyasada olumlu karşılandı. Bugün Rusya Merkez Bankası'nın kura doğrudan müdahaleleri sonucu 2.37 TL'den 2.33 TL'ye kadar düşen dolar Fed açıklamasının ardından 2.3156 TL'ye kadar geriledi.

ABD'de faiz artırımı süreci gelişmekte olan ülkeler ve Türkiye tarafından endişe ile izleniyordu. ABD'nin erken faiz artırım kararı alması durumunda Rusya riskiyle çıkan dolar/TL'de yeni rekor seviyelerin görülebileceği yorumları yapılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)