E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Dolar/euro 9 ayın zirvesini gördü---

​Dolar/euro 9 ayın zirvesini gördü

​Dolar/euro 9 ayın zirvesini gördü
19 Ağustos 2014 - 22:10 borsagundem.com

Dolar, ekonomik toparlanma sinyallerinin Fed'in faiz oranlarını artıracağı söylentilerine destek vermesi ile euro karşısında 9 ayın yükseğinde

Dolar, ABD'de konut başlangıçlarının 8 ayın yükseğine çıkmasının ekonominin toparlanmasının istenilen düzeye yaklaştığının göstergesi olarak algılanması ile, euro karşısında 9 ayın yükseğine çıktı

Bloomberg Spot Dolar Endeksi daha hızlı ekonomik büyümenin ABD Merkez Bankası'nın önümüzdeki sene faiz artırmasına neden olacağı söylentileriyle, iki haftanın en düşüğünden toparlandı. Yeni Zelanda doları ise ülkede üretici fiyatları endeksinin gerilemesi ile düşüşü üçüncü güne taşıdı. Sterlin, İngiltere'de enflasyonun yavaşlamasının ardından, dolar karşısında 4 ayın düşüğüne geriledi. Çin yuanı, imalatın 3 ay üst üste artacağının tahmil edilmesi ile, 5 ayın yükseğine ulaştı.

New York'ta bulunan Bank of New York Mellon küresel piyasa stratejisti Michael Woolfolk " Bu veri konut piyasasının toparlandığını gösteriyor. Bu da ekonomik büyümeye katkı sağlamalı. Fed güçlü sıklaştırma sinyalleri vermeden dolarda da ciddi bir artış beklenmese de, büyüme beklentisi için gerçekten olumlu bir veri" dedi.

Dolar, euro karşısında yüzde 0.4 yükselerek New York saati ile 12:08'de 1.3317 oldu. Dolar yen karşısında ise yüzde 0.3 artışla 102.86'ya geldi. Euro yen karşısında ise yüzde 0.1 gerilemeyle 136.99 yen oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)