E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yükselişini sürdürüyor---

Dolar yükselişini sürdürüyor

Dolar yükselişini sürdürüyor
19 Eylül 2014 - 08:27 borsagundem.com

Dolar yen karşısında, Fed’in faiz artırımı yakın yaklaşarak Japon merkez bankası politikasından uzaklaşması ile 6. haftalık kazanca ilerliyor

Dolar yen karşısında, Fed’in faiz artırımı yakın yaklaşarak Japon merkez bankası politikasından uzaklaşması ile 6. haftalık kazanca ilerliyor. Sterlin, İskoçya’nın bağımsızlığı reddettiği tahminleri ile yükseldi.

Dolar endeksi yükselişi 5. haftaya taşımaya hazırlanırken, Hazine Tahvili faizi Fed’in faiz oranı tahminini yükseltmesinin ardından artış gösterdi. Yen önemli para birimlerinin tümü karşısında, Japonya Merkez Bankası (BOJ) guvernörü Haruhiko Kuroda’nun enflasyonun yüzde 2’ye gelene kadar parasal genişlemenin devam edeceğini açıklamasının ardından zayıfladı. Sterlin, kazançları genişleterek 2 haftadan uzun bir sürenin en güçlü seviyesini gördü.

Sidney’deki Royal Bank of Scotland Avustralya ekonomisi ve sabit gelir stratejileri müdürü Su-Lin Ong, “Önemli olan yenin hareketi değil doların yükselmesi ve bu yüzden doların daha da güçlendiğini göreceğiz. Ancak soru asıl soru Fed politikası ve ABD tahvil faizleri bakımından dönüm noktasında olabileceğimiz” dedi.

Dolar yen karşısında, 109.46 seviyesine çıkarak Ağustos 2008’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmasının ardından yüzde 0.3 yükseliş ile Tokyo saati ile 11:02’de 109.05 yen seviyesine geldi. Dolar 12 Eylül’den bu yana yüzde 1.6 yükseldi ve 6. haftalık kazanca ilerleyerek 27 Aralık’tan bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydetmeye hazırlanıyor. Dolar euro karşısında yüzde 0.1’lik artış ile 1.2908 dolar seviyesine geldi ve bu hafta yüzde 0.4 artış gösterdi. Yen euro karşısında yüzde 0.3 zayıflayarak 140.82 yen oldu ve yüzde 1.2’lik haftalık kayba hazırlanıyor.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi, bu hafta yüzde 0.2 arttı ve üst üste 5. haftalık yükselişe ilerleyerek Mart 2013’ten bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydetmeye hazırlanıyor. 10 yıl vadeli ABD Hazine Tahvil faizi yüzde 2.65’i görerek 7 Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)