E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yen karşısında 3 haftanın zirvesinde---

Dolar yen karşısında 3 haftanın zirvesinde

Dolar yen karşısında 3 haftanın zirvesinde
30 Ekim 2014 - 10:07 borsagundem.com

Dolar yen karşısında, Fed’in tahvil alım programını sonlandırmasının ardından 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı

Dolar yen karşısında, ABD’de işgücü piyasasının gelişme kaydetmesi ile  Fed’in tahvil alım programını sonlandırmasının ardından 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Dolar 16 önemli para biriminin 14’ü karşısında, yatırımcıların Fed’in borçlanma maliyetlerini “kayda değer süre” düşük tutmaya devam edeceğini belirtmesine rağmen faiz oranının gelecek yıl artırılacağı iddialarını yukarı etmesi ile değer kazandı. Yeni Zelanda dolar, merkez bankasının genişletilmiş bir süre daha faizleri değiştirmeyeceği sinyali vermesi ile düşüşü korudu. Japonya Merkez Bankası Güvernörü Haruhiko Kuroda, yarın yapılacak para politikası toplantısı öncesinde bugün parlemontada bulunacak.

Westpac Banking Corp. piyasa stratejistlerinden Imre Speizer, “Fed politika yapıcıları politikayı normalleştireceklerine yönelik süphelerini giderdi. Dolar yukarı yönlü trende geri döndü” dedi.

Dolar yen karşısında, 109.16 yen ile 7 Ekim’den bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.2 yükselerek Tokyo saati ile 15:05’te 109.11 yen seviyesinde geldi. Dolar euro karşısında, dün yüzde 0.8 güçlnemesinin ardından yüzde 0.3 artış göstererek 1.2594 dolardan işlem gördü. Yen euro karşısında 137.56 seviyesinden 137.44 yen seviyesine geldi. Avustralya doları ABD doları karşısında yüzde 0.4 zayıflayaraj 87.62 ABD senti oldu.

Doların 10 önemli para birimin karşısındaki hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi, dün yüzde 0.6 artış ile 3 Ekim’den bu yana en yükselişi göstermesinin ardından yüzde 0.3 artış ile 1,072.16 puana geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)