E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yatay seyirde---

Dolar yatay seyirde

Dolar yatay seyirde
21 Nisan 2014 - 11:38 borsagundem.com

Bankalararası piyasada dolar/TL 2,13'ün üzerinde yatay hareket ediyor

Geçen hafta cuma günü Paskalya tatili nedeniyle pek çok yurt dışı piyasanın kapalı olması, beraberinde düşük işlem hacmi getirirken, dolar/TL de dar bantta hareket etti ve geçen haftanın son işlem gününü sınırlı bir yükselişle 2,1296 seviyesinden tamamladı.

Bugün bankalararası piyasada güne 2,1311 seviyesinden başlayan dolar/TL yurt dışı piyasalardaki tatilin devam etmesiyle sınırlı hareket ederek en yüksek 2,1343'ü gördü. Dolar/TL şu dakikalarda 2,1337 seviyesinden alıcı bulurken, güne 2,9454 seviyesinden başlayan avro/TL ise şu dakikalarda 2,9505 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, yurt içi piyasada veri akışının sınırlı olması ve Paskalya tatili nedeniyle kurda yatay hareketin devam edeceğini belirterek, Merkez Bankası'nın perşembe günü gerçekleştirilecek olan nisan ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının takip edileceğini ifade ediyor.

Toplantıda faiz indirimine gidilip gidilmeyeceği ve TL cinsi zorunlu karşılıklara faiz ödenmesine karar verilip verilmeyeceğinin yakından izleneceğini kaydeden analistler, ayrıca küresel risk iştahına ilişkin gelişmelerin bu hafta da kurun hareketi üzerinde belirleyici olabileceğini öngörürken, yurt dışında açıklanacak Satın Alma Yöneticileri Endekslerinin (PMI) izleneceğini belirtiyor.

Analistler, dolar/TL'de önemli direnç olan 2,1620 seviyesinin aşılamaması durumunda, aşağı yönlü hareketin sürebileceğini ve kurda 2,10 - 2,11 seviyelerinin destek konumunda olabileceğini tahmin ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)