E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar rallisi yeniden canlanabilir---

Dolar rallisi yeniden canlanabilir

Dolar rallisi yeniden canlanabilir
28 Mayıs 2015 - 07:38 borsagundem.com

ABD ekonomisinden gelen olumlu veriler doları canlı tutuyor

Goldman Sachs Group Inc.’e göre ABD ekonomisi için daha parlak bir tablo çizen ekonomik veriler iki ay süren satış dalgasının ardından dolar rallisini yeniden canlandırıyor.

Baş döviz stratejisti Robin Brooks, “Doları euro karşısında 3 ayın en düşük seviyesine iten kayıplar geçişte kaldı. Ekonomik veriler elle tutulur anlamda düzgün geliyor” dedi.

Brooks, “Pozisyonlar oldukça geri çekildi. Euro-dolar paritesinin yukarı hareketlenmesinden dolayı güven biraz hasar gördü. Dolayısıyla sonuç olarak gelen verilere bakmak gerekiyor” dedi.

Dolar göstergesi, ekonomik verilerin hayal kırıklığı yaratmasının ardından Mart ayı ortasındaki yüksek seviyesinden yüzde 6 geriledi. Traderlar dolarda yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyon sayısını Eylül ayından bu yana en düşük seviyeye indirdiler. Yatırımcılar, ABD verilerinden yukarı yönlü şaşırtıcı sonuçlar gelmesi ile pozisyonlarını yeniden oluşturuyorlar. Çekirdek enflasyon 22 Mayıs’ta açıklanan veriye göre beklentilerden hızlı bir ivmelenme göstermişti. İstihdam verisi ise 5 Haziran’da açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)