E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda rüzgar terse döndü, sert düşüyor---

Dolarda rüzgar terse döndü, sert düşüyor

Dolarda rüzgar terse döndü, sert düşüyor
28 Nisan 2015 - 08:53 borsagundem.com

Dolar/TL, ABD'de tüketici güveninin beklenmedik şekilde gerilemesinin ardından 2.66'nın altına indi

Dolar/TL ABD'de tüketici güveninin beklenmedik şekilde gerilemesinin ardından 2.66'nın altına indi. Dolar/TL haftaya 2.7150 seviyelerinde başlangıç yapmasının ardından dün sabah saatlerinde 2.7350'ye kadar çıkmıştı. Ancak burada tutunamayan kur, öğle saatleri ile birlikte 2.70'in altında doğru bir harekete başlamıştı. Kur dün 2.6720 seviyelerinde kapanış yaptı.

Dolar/TL, TSİ 17:47'de dünkü kapanışa göre yüzde 0,54 düşüşle 2.6583 düzeyindeydi. Analistler kurdaki hareketin dolar endeksinden ve ABD Merkez Bankası Fed'in yarın yapacağı açıklamanın beklentilerinden etkilendiğini belirtiyorlar.

Yarın akşam Fed para politikası kararını ve sözlü yönlendirmesini açıklayacak. Bloomberg'ün 22-24 Nisan'da düzenlediği ankete katılan 59 ekonomistin yüzde 73'ü, 2006 yılının Haziran ayından bu yana yapılacak ilk faiz artırımının Eylül ayında yapılacağını öngördü. Bu oran Mart ayındaki ankette yüzde 37 seviyesindeydi ve bu ankette ekonomistlerin çoğunluğu Haziran ya da Temmuz'da faiz artırımı bekliyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)