E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar geriliyor---

Dolar geriliyor

Dolar geriliyor
01 Nisan 2015 - 19:31 borsagundem.com

Dolar, gelen kötü verilerin ABD'de faiz artışının ertelenebileceğine ilişkin söylentileri artırması sonrası değer kaybediyor

Dolar, ABD'de beklentinin altında kalan ekonomik verilerin Merkez Bankası Fed'in faiz artışı konusunda acele etmeyeceği söylentilerini artırması sonucu, değer kaybetti.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, özel sektör istihdamının ve imalat verisinin beklentilerin altında kalması ile beş günde ilk kez geriledi. ABD'de Cuma günü tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Fed politika yapıcıları 2008'den bu yana faiz oranlarını sıfıra yakın tutarken, ekonominin toparlanması ile faiz artışına yaklaşıyorlar.

Londra'daki Standard Chartered Kur Stratejisti Eimear Daly "Bu gergin bir piyasa ve eskiden olduğu gibi verileri izlemeye başladık. Şu an her şey Amerika ile ilgili ve ne zaman harekete geçecekleri çok önemli" diye konuştu.

Doların 10 önemli para birimi karşısında hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.3 gerileyerek New York saati ile 10:24'te 1,197.26 puana indi. Endeks, 13 Mart’ta 1,222.12 puan ile 2004’ten bu yana en yüksek seviyeden kapanış yapmıştı.

Dolar euro karşısında yüzde 0.4 zayıflayarak 1.0770 dolara geldi. Dolar euro karşısında 16 Mart’ta 1.0458 dolar ile Ocak 2003’ten bu yana en güçlü seviyeye ulaşmıştı. Dolar yen karşısında, yüzde 0.5 düşüşle 119.52 seviyesine geldi. Dolar 10 Mart’ta 122.03 yen ile 7 buçuk yılın en yüksek seviyesini görmüştü.

Yatırımcılar, 3 Nisan'da açıklanacak olan ABD aylık istihdam verisini FED'in faiz artırımını ne zaman gerçekleşeceğine dair ipuçları elde etmek için takip edecekler. New York'taki Citigroup Inc. G-10 döviz stratejileri küresel direktörü Steven Englander, “Veriler piyasayı hayal kırıklığına uğratabilir ve doları zayıflatabilir” şeklinde konuştu.

ABD'de özel sektör istihdamı Mart ayında beklentinin altında kalarak, işe alım oranında talepteki düşüşle paralel olarak bir yavaşlama olduğunu ortaya koydu. İstihdam geçen ay 189 bin artış gösterdi ve bu Ocak 2014'ten bu yana görülen en düşük yükseliş oldu. Bloomberg anketine katılan 42 ekonomistin tahmin medyanı 225.000 artış olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)