E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar Fed sonrası gevşedi---

Dolar Fed sonrası gevşedi

Dolar Fed sonrası gevşedi
19 Kasım 2014 - 18:27 borsagundem.com

Tutanaklar Fed'in enflasyon konusundaki endişelerini gözler önüne sererken, karar öncesi 2.24'ün üzerine çıkan dolar/TL 2.23 sınırına kadar gevşedi.

Piyasaların gün boyu odaklandığı ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 28-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdiği Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) tutanakları yayımlandı. Tutanaklarda birçok Fed yetkilisinin enflasyon beklentilerinde düşüş görülmesi ihtiyacını ortaya koyduğu belirtildi. Tutanaklara göre Fed yetkilileri piyasaya verilen paraya karşın enflasyonun hedef seviye olan yüzde 2'nin altında uzun süre düşük kalabileceğinden endişeli.

Açıklama öncesinde uluslararası piyasalarda 2.2410'a kadar yükselen dolar/TL düşüşe geçti. Dolar 2.23 sınırına kadar geriledi.

Fed Ekim ayı toplantısında bilançosuna 1.66 trilyon dolar ekleyen varlık alımı programını bitireceğini doğrularken, faiz oranlarının 'kaydadeğer bir süre' daha düşük tutma taahhüdünü de yinelemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)