E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar FED öncesi en yüksek seviyede---

Dolar FED öncesi en yüksek seviyede

Dolar FED öncesi en yüksek seviyede
30 Temmuz 2014 - 15:51 borsagundem.com

Dolar Fed toplantı tutanaklarının açıklaması öncesinde 4 aya yakın bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı

Dolar önemli para birimleri karşısında, istihdamın yükseldiği öngörülerinin ABD ekonomisinin güçlendiğine yönelik işaretleri desteklemesiyle ve Fed’in teşvikleri düşürmesi beklenen toplantı tutanaklarının açıklaması öncesinde, 4 aya yakın bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, bugün açıklanacak ve ABD ekonomisinin son çeyreğin ardından toparlandığını göstermesi beklenen veri öncesinde, dün 6 haftanın en büyük yükselişini sağladı. Euro, Almanya’da enflasyonun yavaşladığına işaret edeceği tahmin edilen veri öncesinde, 8 ayın en düşük seviyesine geriledi. Rusya rublesi, bazı yatırımcıların ABD ve AB’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımları beklenenden daha ılımlı bulması ile 4 günlük düşüşü sonlandırdı. İsveç kronu dolar karşısında, ekonominin son çeyrekte analistlerin tahminlerinin altında bir büyüme göstermesinin ardından, 2 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Londra’da bulunan BNP Paribas SA döviz stratejistlerinden Michael Sneyd, “Yatırımıcıların, uzun süre için belirlenmiş bir dolar pozisyonları bulunmuyor. Bu hafta açıklanacak veriler doların trendini belirleyecek” şeklinde konuştu.

10 önemli para birimi karşısında doların hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, 4 Nisan’dan bu yana en yüksek seviyesi olan 1,017.60 puanı görmesinin ardından, Londra saati ile 09:45’te büyük bir değişiklik göstermeyerek 1,017.49 puanda seyrediyor. Endeks, dün yüzde 0.3 artış ile 17 Haziran’dan bu yana en büyük kazancı sağlamıştı.

Euro dolar karşısında, 13 Kasım’dan bu yana en düşük seviyesi olan 1.3395 doları görmesinin ardından, 1.3402 dolar seviyesinde yatay bir seyir izliyor. Dolar yen karşısında, dün Ekim ayından bu yana en uzun süreli yükseliş dönemini takiben 102.12 yen iken, bugün 102.17 seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)