E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar faiz spekülasyonuyla düşüyor---

Dolar faiz spekülasyonuyla düşüyor

Dolar faiz spekülasyonuyla düşüyor
01 Nisan 2015 - 07:54 borsagundem.com

Dolar, üç çeyrek dönemlik en güçlü yükselişi kaydetmesinin ardından Fed’in faizleri yavaş artıracağı spekülasyonu ile geriliyor

Dolar, tarihindeki en büyük üç çeyrek dönemlik yükselişi kaydetmesinin ardından Fed’in faiz oranlarını artırmada yavaş davranacağı spekülasyonları ile geriliyor.

Dolar önemli para birimlerinin tümü karşısında Haziran ayının sonundan bu yana en az yüzde 9 değer kazandı. Avustralya, Kanada ve Avrupa dahil olmak üzere dünya genelinde iki düzineden fazla merkez bankası bu yıl para politikasında gevşemeye gitti. Dolar, Çin’in imalat sanayi göstergesinin Mart ayında toparlanma göstermesinin ardından güvenli varlık olarak dolara talebin düşmesi ile gerileme gösterdi.

Sydney’deki Rochford Capital direktörü Derek Mumford, “Ekonominin gerçek gücü ve Fed’in faiz artırımlarında ne kadar ileri gideceği ile ilgili bazı endişeler bulunuyor” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısında hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.2 gerileyerek Tokyo saati ile 10:55’te 1,198.38 puana indi. Endeks, 13 Mart’ta 1,222.12 puan ile 2004’ten bu yana en yüksek seviyeden kapanış yapmıştı.

Dolar yen karşısında, yüzde 0.4 değer kaybederek 119.61 yenden işlem gördü. Dolar 10 Mart2ta 122.03 yen ile 7 buçuk yılın en yüksek seviyesini görmüştü. Dolar euro karşısında yüzde 0.4 zayıflayarak 1.0770 dolara geldi. Dolar euro karşısında 16 Mart’ta 1.0458 dolar ile Ocak 2003’ten bu yana en güçlü seviyeye ulaşmıştı.

Çin’in imalat sanayi göstergesi Mart ayında toparlanma göstererek teşvik çabalarının dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde fabrikaları desteklemeye başladığına işaret etti. İstatistik Kurumu ve Pekin’de bulunan Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu verilerine göre imalat sanayinin resmi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Şubat ayındaki 49.9 seviyesinden Mart ayında 50.1’e yükseldi. 50’nin üzerindeki sayılar genişlemeye işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)