E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar endeksi bir ayın zirvesinde---

Dolar endeksi bir ayın zirvesinde

Dolar endeksi bir ayın zirvesinde
25 Temmuz 2014 - 15:17 borsagundem.com

Dolar endeksi ABD'de bugün ve gelecek hafta açıklanacak olan veriler öncesinde son bir ayın zirvesini gördü

Dolar endeksi, ABD'de bugün açıklanacak olan ve ekonomistlerin toparlanma göstererek ekonominin ivme kazandığına yönelik sinyalleri artırmasını beklediği Haziran ayı dayanıklı tüketim malı siparişleri verisi öncesinde son bir ayın en yükseğine tırmandı. 

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, genişleme göstermesi beklenen gelecek haftaki ikinci çeyrek büyüme rakamları ve artış beklenen istihdam verisi öncesinde üst üste ikinci haftalık kazancı genişletti. Euro, Almanya'da iş dünyası güveninin Temmuz'da ekonomist beklentilerinden fazla gerilemesi üzerine dolar karşısında Kasım'dan bu yana en düşüğe geriledi. İsveç kronu ise perakende satışların artış göstermes ile euro karşısında üç haftanın en yüksek düzeyine yükseldi. 

ABD dolarının 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.1 yükselerek New York saati ile 07:04'te 1,012.94 puan olurken, 1,013.59 puan ile 18 Haziran'dan bu yana en yükseği gördü. Endeks bu hafta yüzde 0.3 yükselirken, geçtiğimiz hafta da aynı oranda artış kaydetmişti. 

Dolar euro karşısında dün 1.3438 dolara yükselmesinin ardından, bugün yüzde 0.1 artışla 1.3453 dolar oldu. ABD doları yen karşısında ise dünkü 101.82 seviyesinden 101.88'e geldi. Euro yen karşısında yatay seyirle 137.06'dan işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)