E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar endeksi 14 ayın zirvesinde---

Dolar endeksi 14 ayın zirvesinde

Dolar endeksi 14 ayın zirvesinde
02 Eylül 2014 - 15:44 borsagundem.com

Dolar Endeksi AMB toplantısı öncesi genişleme beklentisiyle, Temmuz 2013'ten bu yana ilk defa 83 puana ulaştı

Dolar, bu hafta içinde toplanacak olan Japonya ve Avrupa merkez bankalarının toplantıları öncesinde, özellikle AMB'den ekstra genişlemeci para politikası kararları beklentisi ile yükseliyor. 

Dolar Endeksi en yüksek 83 puan ile Temmuz 2013'ten bu yana en yükseği gördü. Türk Lirası dolar karşısında diğer para birimlerindeki düşüşe katılırken, saat 15:15 itibarıyla yüzde 0.64 kayıpla 2.1738 seviyesinde. Aynı dakikalarda euro/dolar paritesinde ise yüzde 0.11 aşağı hareket ile 1.3116 dolar seviyesi kaydediliyor. TL ayrıca Dolar Endeksi'nin 83 puanı en son gördüğü günden bu yana 14 ayda dolar karşısında yüzde 11 değer kaybetti.

Gelişen ülke para birimlerine baktığımızda bugün en sert düşüşü yüzde 0.68 zayıflayan Malezya ringiti kaydederken, ikinci sırada TL var. Bugün dolar karşısında Güney Afrika randı, Güney Kore wonu ve Rus rublesi yüzde 0.5, Macaristan forinti ise yüzde 0.4 kayup yaşadı.

Avrupa Merkez Başkanı Mario Draghi, 22 Ağustos'taki Jackson Hole konferansında yaptığı konuşmada, düşük enflasyon karşısında mücadele etmek için her şeyi yapacaklarını yineleyerek, tahvil alım programına başlanabileceği sinyalini vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)